Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Tento blog je epilogem zdravého rozumu.

Občas je to tak silné, že by z toho vystřízlivěl i Venca Flaška. Jinak to pan Šimek jede jak kolovrátek přes kopírák. Někde pochytí nějaké to výrazivo z těch svých ověřených zdrojů, a pak to jede hlava nehlava. Nově překvapil chcimírama..

Člověk, který žvaní o demokracii a nadále nechápe co to ta demokracie je. Arbitrem pravdy jsou mu Cemperové a spol. A když se ukáže, že skočil na vějičku, a tak co se nehodí o tom se mlčí, nekomunikuje, natož abyste probrali jak dopadla ta pravda. Pravda je to, co zbyde.

Pan Šimek tu soustavně vede hybridní válku proti lidem s jiným názorem, kteří možná nesedí u prolhané ČT24, ale vidí svět v souvislostech.

Ohání se pravdou a láskou, ale v jeho světě není pro alternativní názor místo. Pravdou je mu dojmologie a ideologie. On věří politikům, pravdomluvným médiím, Cemperům, kovido podvodníkům a naprosto bezpečným šmakuládám, volí tu nejhorší vládu v dějinách ČR a nejspíš tleská i všem těm krávovinám co na nás zvrací EU, protože to řekli v té jeho oblíbené televizi. Pes, který očuchává druhému prdel, získává více informací než divák ČT24.... tolik jeden vtip.

0 1
možnosti
RW

Je zvláštní jak lidé dokáží cokoliv překroutit.

"Zachovejme si svobodné myšlení! To nespočívá v přijetí myšlení alternativního vůči svobodnému, demokratickému, dvakrát nezávisle ověřovanému, neideologickému zpravodajství! Naše svobodné myšlení spočívá v sociální dovednosti rozlišovat mezi pravdou a lží, mezi úctou k druhému člověku a pohrdání druhým člověkem, umění sledovat verbální a nonverbální komunikaci, a hlavně na naší svobodné, nezatížené, morální integritě."

Vzývají Havla, a současně tleskají těm co přes kopírák dehonestují své odpůrce stejně jako to dělala StB a komunisté vůči Havlovi a ostatním co nesouhlasili s režimem...

10 2
možnosti
Foto

Máte pravdu, že za Havla se mnozí schovávají. Překvapilo mne, že i já jsem zde byl jednou lidskou bytostí nazván falešným havlistou. Lidská fauna je rozmanitá.

Pravdou také je, že tato společnost nechala zhanobit F. Peroutku za minulé vlády, zatímco ta současná jej "pouze" ponechává zhanobeného, k čemuž by Václav Havel určitě nemlčel.

5 2
možnosti
Foto

Pane doktore, Vaše přání nelze jinak, než opětovat...

3 0
možnosti
Foto

Autorovo přání všem lze opětovat, avšak poněkud triviální dělení lidí na přátele a nepřátele nikoli

4 3
možnosti
ZH

Osobně vám přeji štěstí v dalším životě, byť jsem s vámi většinou nesouhlasil. Nelze vystačit s bezvadnými monolitickými názory, které někdo připravil. Již carský režim v Rusku byl brutální až na půdu, samozřejmě v rámci velmi podobného náboženství opřeného o všechny objímající "křesťanskou lásku" jako na západě. Chudoba a umírání hlady je brutální a nikdo to třeba v Irsku nikdy nevyfotil. Leninovi car zabil bratra, Lenin se mu pomstil. Vždy to začíná v konkrétních lidských jednáních, které pak vykládáme jako politické dějiny. Když hlásáte prověřování názorů a prvopočáteční nedůvěru k tvrzení, musíte se jej sám držet. Tedy nemusíte, pokud je to jen proklamace. Opatrujte se, neboť vaše úmysly byly začasté nejspíše ušlechtilé.

7 1
možnosti
JZ

Stalinův režim byl brutálnějši než i ten nejkrutější carský. Pět milionů mrtvých za hladomor v třicátých letech to jasně dokazuje.

7 2
možnosti
JN

J10o38s81e12f 67N72i16k98l

3. 8. 2023 21:18

"...Deformované sovětské vztahy jsou šířeny do světa formou ruské desinformační hybridní války nejen v Evropě, ale i v Americe a Africe...."

Jsou pouze zrcadlem deformované angloamerické propagandy a politiky USA. Mnohé státy Asie, Latinské Ameriky a Afriky mají své zkušenosti s touto politikou, proto v současné době se přidávají na stranu uskupení BRICS...

1 11
možnosti
JZ

Pouze Niklovo zbožné přání.

3 1
možnosti
MB

Uz davno jsem dospel k nazoru, ze lidska rasa, tedy my lide, jsme pekne svine. Sarah McLachlan sice v pisnicce Adia zpiva, ze se rodime nevinni (..we are born innocent), ja si ale myslim, ze je v nas v mire vic nez male zakodovano take sobectvi, i kdyby jenom z duvodu preziti ... Je tedy jenom na kazdem z nas, do jake miry ho dokazeme potlacit a ukocirovat. Zel, takovych lidi je mensina a ackoliv se (krome Havla )obecne tesi uznani a obdivu, jejich stopy v pisku jsou brzy zavate vetrem, pokud mohu pouzit ponekud poeticke prirovnani. Neni tezke pochopit proc - je snazsi si zvolit jednodussi cestu a namluvit si, ze je to prece ta spravna.

2 1
možnosti

Již nejméně před dvěma tisíci léty jsme věděli, že člověk se rodí jako tabula rasa, a že ty vrypy do této tabulky se dělají výchovou. Člověk může být vychováván také náboženstvím, etikou... Ale to dnes nějak nefunguje! A tak se opět rodí Napoleonové, Hitlerové, Stalinové, Putinové...

1 0
možnosti
PC

Pár otázek, pane Šimku:

Kdo bude určovat, co je pravda a co je lež? Co je podle vás "demokratické" a co "alternativní myšlení"? Co jsou tzv. "nebezpečné názory" a co "důvěryhodné zdroje"?

Píšete (a nejen v tomto blogu, ale i ve svých dalších blozích + ve Vašich diskusních příspěvcích pod blogy jinými) o bolševických manýrách, a sám je tu permanentně prezentujete.

Nic nepomůže odkazovat se neustále na Boha a lásku. SKUTKY jsou podstatné.

13 8
možnosti
ZH

Jedna z definic pravdy: výrok, který je v souladu se skutečností. Pravdu nikdo neurčuje. Výrok je buďto pravdivý, nebo nepravdivý, nebo o jeho pravdivosti nelze rozhodnout. Pravdivý výrok se DOKAZUJE.

12 0
možnosti
Foto

Čtenáři!

Též tvá cesta k hrobu běží,

tož se netaž, kdo zde leží,

které bylo naše jméno,

jaká práce – žití, věno.

I své kvítí i své hloží

odnesli jsme na soud Boží,

pokoj máme v tomto hrobě,

Bůh ho jednou dej i Tobě.

Pane, smiluj se nad námi!

1 0
možnosti
Foto

Čtenáři! Též tvá cesta k hrobu běží,

tož se netaž, kdo zde leží,

které bylo naše jméno,

jaká práce – žití, věno.

I své kvítí i své hloží

odnesli jsme na soud Boží,

pokoj máme v tomto hrobě,

Bůh ho jednou dej i Tobě.

Pane, smiluj se nad námi!

(J.Š.Baar- jeho epitaf na jeho náhrobku v v Klenčí pod Čerchovem)

2 0
možnosti
Foto

Omlouvám se za ,,tupl". Není mou zásluhou, ale zpožděním systému, neb se můj příspěvek napoprvé neobjevil

1 0
možnosti
LP

už zase šíříte nenávist, pane Šimku ?

8 10
možnosti
ZZ

To je u něj běžné !

0 4
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 26,63
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!