Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zo Slovenska mladí lekári utekajú ku vám do Česka, za lepšími podmienkami a vzdelanosťou, či prístupom. Lekárov sa trochu bojím, resp. bolesti musím keď sa dá si vždy vybrať, len u nás sú veľmi mnohí takí ako bokom od ludí, asi ich ten systém tak stavia, neviem, s českými lekármi mám dobré skusenosti, jednou nohou z maminej strany sme z moravy.

0 0
možnosti
Foto

Manželka je lékařka. Nechápu, že se na svojí práci nevykašle. Situaci jste popsal přesně.

3 0
možnosti

Díky! Medicína je specifický obor, který se týká každého člověka, a obohacuje i každého v oboru. Vaší paní chápu, já jsem také neutekl. Ale jsem rád, že jsem konečně v penzi.

0 0
možnosti
DN

Správně by se mělo napsat: jde o 6lete studium na VŠ , po kterém absolvent opět dostane atestacni index s rozpisem stáži a zkoušek , s délkou studia 5 let, které je povinné , jde o atestacni přípravu vedoucí k odbornosti.

Takže: 6let vysoké školy a 5let studia při práci . 11let a jste lekar pracující v oboru.

Po vysoké škole jste pouze “ absolvent bez odbornosti”.

Jde to napsat i jinak : vlastně jde o dvě vysoké školy než lekar je odborník.

4 0
možnosti

Dík za připomínku! Ale navíc musíte studovat svoji odbornost celý život, jako každý, kdo nechce zaostat! Navíc lékařům se mění pracovní podmínky prakticky každý měsíc skrze nejrůznější změny hospodaření "pojišťoven" a jejich nejrůznější kouzlení s cenami, jejichž příčina je temná. Dobrovolná nutnost odpracování 4-5 měsíců i více ročně navíc! A platy byly dlouho za normální pracovní dobu lehce nad průměrem!

0 0
možnosti

Popravdě, šance že se vám opravdu dostane pomocí po vyhledáni lékaře západního střihu, ta se objevila cca ve století devatenáctém. A co do té doby lidé všechno dokázali. Moderní medicína je super, práce v oboru je extrémně náročná. Ale fakt je, že pro přežití národa jsou důležitější lidé, co dodávají jídlo, vodu, zajišťují v zimě teplo, udržují cesty, brání před nájezdníky... a pointa spočívá v tom že establishment kašle na všechny tyhle obory tak nějak stejně.

0 0
možnosti

Pokud si nebudeme uvědomovat, že je nutné žít ve vzájemné službě, jako to dělali naši předkové, pokud zůstaneme v konzumním kořistnictví a v ruské korupci a protekci, které jsme si přetáhli přes Listopad, pokud budeme odmítat heslo Václava Havla o nutnosti pravdy a úcty k druhému člověku...

pak nemůžeme spokojeně žít a přijdeme o liberální demokracii, občanské svobody a právní stát!

Konečně díky našemu novému prezidentovi generálu Petru Pavlovi a vynikajícímu premiérovi Petru Fialovi, který dokáže vést pět zcela protichůdných stran a s nimi vládnout, ustupují do pozadí politici, které popisujete ve svém příspěvku!

0 0
možnosti
VP

Moc pěkně napsáno

1 0
možnosti
JR

J65a94n 10R56á14ž

17. 9. 2023 12:59

Pane doktore, psát burcující články je sice dobrý počin, ale je to marný boj s větrnými mlýny. Celý systém našeho zdravotnictví je špatný, všichni se zdravým mozkem v hlavě to ví, ale trvalá zbabělost politiků nedovolí ho změnit.

A tragickým paradoxem je, že ti, kdo žijí v iluzi o bezplatné zdravotní péči v nejvyšší kvalitě zaručené zdravotní daní stejně pro všechny, negativní dopady této iluze na kvalitu a dostupnost zdravotnictví, odnesou nejvíc.

3 0
možnosti

V naší společnosti žije příliš mnoho iluzí a pověr, na které by měla reagovat i politika, ale nereaguje. Zčásti se na tom podílí padesátileté období znásilnění společnosti totalitou nacistickou a komunistickou, dále že žijeme v prostoru ruského zájmu, který se snaží ovládat svojí hybridní válkou, včetně Putinovy páté kolony našich lidí a nedostatečný náš vztah k přirozeným vztahům, což patří do sféry pravicového myšlení. Co s tím?

0 0
možnosti
JP

A to nás ještě vláda přesvědčuje, že lékařů máme dost. Kde asi tak jsou, když nejsou praktici, zubaři, pediatři a nejsou už ani v nemocnicích? Tak se jim napálí přesčasové hodiny? A co jejich rodiny, co jejich děti, myslel někdo taky na ně?

2 0
možnosti
JP

Ano, oni jsou, ale nebudou to naši spoluobčané. Naše ukrajinská vládní sebranka počítá např. s Ukrajinci, nebo třeba lékaři ze Zimbabwe či muslimskými odborníky z Afghánistánu atpd. Jsou otevřená migrační stavidla a k nim se řítí celá hromada expertů a raketových inženýrů. My to zvládnem! Stačí kouknout na Francii, Švédsko, ale již třeba Německo...,a je hned vidět jak se to daří.

1 5
možnosti
JP

A stále připomínejme totální selhání značné části lékařů v podvodu zvaném Covid19, a jejich ubohé papouškování lživé mantry jak jsou experimentální "nouzově schválené" prý "vakcíny" na 95% účinné, a hlavně bezpečné!!!

Nejsou vůbec účinné a nejsou bohužel ani bezpečné! A ti jejich kolegové, co vznesli opačné názory, argumenty a uveřejňovali alarmující zakázaná a cenzurovaná zjištění ze zahraničních studií, byli označeni za potlestku těchto koupených expertů za dezinformátory. Tak jaký respekt, když lžou?

Jaký respekt když jen papouškují lži pharma- lobby a zkorumpované EK? V USA se již rozjíždějí procesy s těmito kriminálníky. Kdy tomu bude u nás? Těžko říct, máme totiž vládu plnou kriminálních živlů.

3 7
možnosti
TP

jen mně mrzí, že lidi na ten podvod skočili a umírali na něj.

2 4
možnosti

Tady jsou dva problémy.

1) Zdravotnický systém. Nejsem v tom odborník, ale tady má problémy absolutní většina zemí. Je špatný. Jen málokdo umí vyvážit tržní prostředí a netržní potřebu zdravotnictví

2) Co se doktorů týče, dříve tu bývalo zbožňování lékařů. Ale je potřeba si uvědomit, že to je stejné povolání jako třeba zedník či právník. Akorát že může zku, zkazit zdraví. Problém je v tom, že je v něm stejné množství lemplů a nemakačenků jako mezi právníky či zedníky. Chyby doktorů jsou bolestnější než chyby zedníků či právníků, i když ty dokáží vyjít také zatraceně draho.

1 0
možnosti
JP

Já s Vaším textem téměř souhlasím.

Mám jen výhrady, že zdravotnictví za komunistů nebylo tak špatné jsk se rádo tvrdí, a hlavní příčinu dneška v tom, že si lidé "neváží" zdravotníků vnímám v nadbytečné byrokratické zátěži. Pacient objednaný na čas, strávící půl dne v čekárně na felčara, který se pak na něho ani nepodívá od počítače kam cosi neustále datluje, důvěryhodnosti nepřidá. Pak samozřejmě nemá ani čas na adekvátní přístup k pacientovi. Neustálé přehmaty a bordel jsou dost časté. Lékař a nemocnice bez podepsaného cancu o informovanosti kdesi-cosi neudělají nic, dokud nepodepíšete, že jim můžete zemřít pod rukama. Kde jsou vesničtí praktici - diagnostici, kteří konali a rozhodovali a v akutních případech teprve posílali do nemocnic? Kde je odpovědnost?

No a s těmi odměnami to dnes také není až tak zoufalé.😉

5 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,70
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!