Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dlouhý text, krátký obsah. vyšší platy zdravotního personálu znamenají více peněz od nás, pacientů. Žádný jiný zázračný zdroje peněz neexistuje. Pravicové zdravotnictví znamená, že já platím a vybírám si službu. Když je moc drahá, nekoupím si ji. Ministr nemá kde jinde brát než u nás, pacientů. Až bude populistická vláda, vše se vyřeší. tatio vláda rozdá peníze, zadluží zemi a zaplatí to až naši vnuci.

0 0
možnosti
JR

J85a44n 96R51á79ž

18. 11. 2023 19:27

Když slyším termíny jako např. "Úhradová vyhláška" nebo tabulkové platy ve zdravotnictví, popřípadě názory, že vláda se má starat o platy zdravotníků pozoruji, že socialismus ve zdravotnictví i je ve všech, kdo se problematikou zdravotnictví zabývají zakořeněn tak hluboce, že o zásadní systémové reformě zdravotnictví nelze vůbec reálně uvažovat.

0 0
možnosti

Můžeme si vybrat! Reforma v přirozených, pravicových vztazích nebo krach zdravotní péče!

0 0
možnosti
JP

Za vším je lidská nenažranost. Hamty hamty ať mám víc než tamty. Lékaři nejsou jiní a výsledky tomu taktéž neodpovídají. Navíc za kovidismu se řada z nich zpronevěřila své profesi a někteří jsou tak tupí, že to ještě neprohlédli. Místo léčení jde o byrokracii, kterou jim sypou z vrchnosti na hlavu. Každý pacient, který stráví minimálně půl dne ve špitále čekáním a 5 minut "léčením" o tom ví své. Tahle vláda domrví vše, takže tam Válek perfektně do toho mozkového trustu zapadá!

Hamty, hamty... a inflace se hezky roztáčí...

O tom, že se pacienti vyrábí, to je zase jiný příběh.

0 1
možnosti
IL

I61v32o 70L41y11č37k76a

18. 11. 2023 12:34

Až budete trávit dlouhé hodiny na JIPce, docházet na chemoterapie a trávit dlouhé hodiny na nemocničním lůžku, tak si vzpomeňte na ten váš příspěvek.

1 0
možnosti
IL

I13v48o 26L32y66č47k45a

17. 11. 2023 16:11

Nečekám, že pan Válek by byl schopen provést nějakou reformu. Na ní by se muselo pracovat delší dobu a společně vláda i opozice. Nejde to ze dne na den. A navíc v současné situaci, kdy se zdražuje všechno a všem a lidé mají obavy z budoucnosti. Ale možná se mýlím.

0 0
možnosti

Pokud neuděláme reformu zdravotnictví a nepostavíme zdravotní péči na přirozených vztazích, tak to nevidím růžově! Zatím to všichni nechali vyhnít!

0 0
možnosti
DN

No, shrnuto: jsme jediní, kdo má socialistické pojetí zdravotní pece v kapitalistickém prostredi.

0 0
možnosti

Nemyslím si to. Snad všude uvízli na půl cesty, a proto mají se zdravotní péčí obtíže! V Británii musíte také platit svoje zdravotní "pojištění", ale pokud nechcete čekat na ošetření dlouhé měsíce, musíte se přeplavit přes La Manche a jste zde ošetřen hned, když za to zaplatíte znovu!

0 0
možnosti
MC

Je vidět, že státy jsou deformované organismy. Tak, jako každý jiný obor nemůže mít stejné platy, jako v cizých zemí, tak to musí platit i pro lékaře u nás. Pokud se necítíte být náležitě oceněným českým lékařem, staňte se migrantem do jiné země. V tom máte naprostou svobodu. To je naprosto svobodné pojetí života. V opačném způsobu se opět dostaneme k totalitním režimům regulátorů svobod.

3 1
možnosti

Naopak! Já jen kladu otázky, zda máme dobré podmínky pro zdravotníky, když to nikdo nechce dělat.

0 0
možnosti
VL

Pane doktore, prostě do zdravotnictví je třeba nalít více peněz. Alespon já si to myslím. Ale to by potom nezbylo na stíhačky F-35.

1 3
možnosti

Vladimíre, ve zdravotnictví je peněz rozhodně dost a dost....jen se prošustrujou, stejně jako v jiných odvětvích.

4 0
možnosti

Víte pane doktore, možná máte pravdu, ovšem argument 300hodin měsíčně trochu kulhá. Ano, lékaři nechtějí sloužit přesčasy, to respektuji. Důležité je proč nechtějí. Protože se chtějí věnovat soukromé praxi, eventuelně práci v soukromých zařízeních, kde to sype mnohem více než v nemocnicích. Vidíme to všude kolem.

1 2
možnosti

Vaše hodnocení lékařů Vám neberu a nebudu Vám říkat, že není pravdivé. Ale těch 300 hodin odsloužených za měsíc je konkrétní!

0 0
možnosti
PM

P22e47t63r 77M57a71t59l80a11s

17. 11. 2023 11:24

Mám plat 65 t.čistého a bez služeb,tak nepište nesmysly.

1 0
možnosti

Pokud jsi lékař, tak určitě jsi nastoupil do služeb již dříve, že?

0 0
možnosti
Foto

"Protože od Listopadu se dosud nenašel jediný ministra zdravotnictví, který by měl odvahu převést komunistické zdravotnictví na normální", jste napsal.

A já si pane doktore myslím, že jednoho jsme měli. Jmenoval se Julínek a byl to suverénně nejlepší ministr zdravotnictví, kterého jsme kdy měli.

Ale upřímně, jak provádět reformu zdravotnictví v zemi, kde k drtivému volebnímu vítězství stačí slib, že zruším třicetikorunový poplatek u lékaře.

9 5
možnosti
PR

P48a18v97e82l 24R67y33š46k67a

17. 11. 2023 10:17

Poplatek 30 Kč není žádná reforma zdravotnictví a nic neřeší. To můžete dát rovnou 500 Kč za návštěvu lékaře a rázem bude lékařů nadbytek.

1 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,70
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!