Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

O co jde lékařům? O dodržování našich zákonů! Nově platná novela umožňuje, že lékaři dobrovolně povinně odslouží za dva roky tři roky! ale i lékaři mají svoje rodiny!

https://ct24.ceskatelevize.cz/domaci/3631599-lekari-trvaji-na-prosinci-bez-prescasu-kubek-mluvi-o-omezeni-zdravotni-pece

0 0
možnosti
JL

Dokud povede zdravotnitstvi stat, zlepseni nenastane, pane Bohumíre Šimku. Odpovidal jsem vam na toto tema nekolikrat.

Reseni vsak nemuze byt provadeno v CR normalnim zpusobem. Ten upadek musi byt uplny a mozna potom se neco udela. Vsechna castecna uprava vyvolava reakce neschvalenim casti obcanu. Muj pobyt v CR po 16 let mi pripominal presne to, co jsem si pamatoval z dob pred odchodem rodiny do zahranici. Take ty upravy ktere vyvolavaly tolik zmatku, ukazovaly nedostatek pochopeni ceskych obcanu. Oni necitili nutnost zmeny. Vsak az pociti, potom mozna pujde vse dobre udelat.

Prispevek pana Vaclava Fishera nam ukazuje pricinu naseho nedostatku jak ve zdravotnictvi, tak ve skolstvi, pliciji a dalsich sluzeb pod vedenim statu. Zde vase liberalni demokracie pane Bohumíre Šimku, je podle mne pricinou celeho strouchniieho systemu. Vlada s peti vedoucich stran je unikat a je tou ukazkou neschopnosti nic udelat poradne. Ach jo......!!??

0 1
možnosti

Naopak! Vážím se našeho pana premiéra Petra Fialy za to, jak dokáže udržet pohromadě pět naprosto odlišných stran! To zatím nikdo nedokázal! Proč? Protože všem v pětikoalici jde o liberální demokracii, občanské svobody a právní stát!

0 0
možnosti
Foto

Ukrajinci, kteří k nám přišli, čerpaní naši zdravotní péči. Rozumím. Ale moje sestra ve zdravotnictví eviduje nezanedbatelné (počty ale nevím) Ukrajinců, kteří jezdí do Čech jen na zdravotnické výkony, na které nemají na Ukrajině nárok. Bydlí tam. Co s tím?

0 0
možnosti

To má jen politické řešení, pokud je to možné!

0 0
možnosti
Foto

Nás státní učitele nezachrání pravicová politika, my potřebujeme více peněz ve státním rozpočtu (tj. progresivnější daně tím spíše za výpadek superhrubé mzdy a tím více při válce na Ukrajině), aby nebyly současné redukce a naopak aby se nám odlevilo, ...lidé začínají profese "lékař" "učitel" a "sociální pracovník" považovat za sebevraždu. Co by pomohlo lékařům?

0 0
možnosti

Před dvaceti léty jsem psal, že pokud politici neutvoří lékařům přirozené, pravicové podmínky, pak už pomůže jen krach zdravotní péče! Ale to bude hodně občany bolet, zvláště ty chudší! Bohužel!

0 0
možnosti
Foto

Pane Šimku, to je jak přes kopírák: Píši o naší situaci ve školství

https://kulhava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809175

https://kulhava.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=809492

a vím, že ve zdravotnictví jsou na tom lékaři ještě hůře v rámci počtu pracovních hodin. Rozdíl zde ale je: I když pracuji skoro každý den 7.15 - 21.30h, nikdo tu práci za mě neudělá, i když jsem žádala o snížení hodin plného úvazku (pracujeme takto ve škole na druhém stupni, bez šance mít rodinu a jiní kolegové z jiných škol ji sice mají, ale pracují třeba na poloviční úvazek a i tak hodně hodin...). U lékařů je problém, že je to ještě náročnější povolání (nemocnice) a tím hůře, když vědí, že budou tlačeni k přesčasům...a hlavně studium je náročnější, že jde studovat a pak u nás léčit méně lidí. Co KONKRÉTNÍHO navrhujete?

1 0
možnosti

Před dvanácti léty podepsali lékaři s ministrem Hegerem referendum, že lékaři budou průměrně brát 2,5 průměrné mzdy. Když lékaři přestali stávkovat, politici se lékařům vysmáli, že referendum není pro politiky žádný závazek!

Dnes politici uzákonili, že lékaři za dva roky práce běžného občana mohou odpracovat jeden rok navíc!. A tak se vzbouřili, že odmítají dále porušovat zákony a podvádět ve výkaznictví práce! Bohužel, dnes je už situace neřešitelná! Nejsou lékaři, nejsou sestry, nejsou peníze, není čas na řešení! A tak jsem zvědavý, jak to dopadne!

0 0
možnosti
Foto

Je třeba si říct - ve srovnání s Ukrajinou jsme na tom ještě přepychově. Odtud mělo odejít na 20 milionů občanů a dá se tušit, že to byli vzdělaní jedinci, lékaře a zdravotníky nevyjímaje.

1 1
možnosti
Foto

J35i95ř51í 88K19i91n37d66l

25. 11. 2023 20:01

Nejvíce peněz jde n armádu v závěsu je zdravotnictví a pak śkolství.

0 0
možnosti

Pane Kindl, tady nejde jen o peníze!

Pokud v přírodě uděláte podmínky pro život, příroda ožije!

Pokud utvoříte pro lékaře pracovní podmínky, budou lékaři!

0 0
možnosti
JP

Nejvíce křičí Ti, kteří by měli mlčet. Chtít za méně práce více peněz by nemělo být dnes na pořadu dne.

0 1
možnosti
HH

No oni ale jsou nenahraditelný, takže nevim no...

Navíc oni nekřičí...jen začnou dodržovat zákoník práce...ale to lopaty nepochopí...

2 0
možnosti
VF

Dobrý den. Nakousl jste velmi ožehavé téma, které ve státě, který se rozkladem všech základních ekonomických a správních struktur stal neokoloniální gubernií, prakticky nemá řešení. Zdravotnictví jako oblast takzvané terciární sféry je přímo vázané na kvalitní strukturu a fungování státní správy, která je v důsledku trvalých neprůhledných řežeb zájmových klanů a gangů v totálním rozvratu. Příkladem je mimo jiné zřízení 14 idiotských krajů a s tím souvisejících disproporcí. Značně problematická je mimo jiné exixtence více zdravotních pojišťoven. Rozvrat státní správy se podepisuje nejenom na zdravotnictví, jako stěžejního resortu terciární sféry, ale i v dalších odvětvích jako je např. školství nebo sociální péče a zabezpečení. Stejně lze vidět úpadek produkčních odvětví (zemědělství, průmysl, obchod). V rozkradeném území bývalého státu nehledejte šance na progresivní rozvoj zdravotnictví. Zůstane pouze klientelistický korupční marasmus a prohlubující se propasti mezi takzvanými "prostými občany" a zbohatlickými kastami.

10 2
možnosti

Tak skeptický a pesimistický nejsem!

Mám obavu, že jste zůstal v zajetí postkomunistického, levicového myšlení!

Nejen zdravotnictví, ale všechny obory, trpí absencí přirozené, pravicové politiky spoléhající se na kvalitní, schopné jedince!

Pluralita zdravotních "pojišťoven" je pouhá klausovská Potěmkinova vesnice iluze kapitalismu ve zdravotnictví u nás! V našem postkomunistickém, socialistickém zdravotnictví je nesmysl mít více "pojišťoven" než jednu! Zvláště, pokud se ze zákona nesmí lišit!!! Teprve v přirozeném, pravicovém zdravotnickém systému se skutečně funkčně uplatní více skutečných pojišťoven, které mohou mít různé pojistné produkty s různou spoluúčastí, mezi kterými si bude moci občan vybrat!

Nejsou lékaři, nejsou sestry, nejsou peníze! Jak to chcete řešit? Má tato rovnice řešení? Má! Ale nikoliv v našem postkomunistickém, levicovém zdravotnictví!

0 0
možnosti
JK

Bohužel, vláda dala přednost 2% HDP armádě, nákup F 35, pak desítky miliard Ukrajině.

5 6
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,66
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!