Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Máme štěstí, že lékaři to výhrůžkami nemyslí vážně. Doposud do zahraničí neutekli, jak nás strašili. V této zemi nemají problémy jen lékaři, ale velmi brzy zcela jistě všichni. Protože od vlády těchto oslů nelze očekávat nic dobrého, natož smysluplný zákon je potřeba hledat řešení jinde. Ať každý začne myslet a lékaře vyhledá až když to bude opravdu nutné. Pravidlo třech dnů posečkání je osvědčené a s běžnými problémy si tělo za ty tři dny poradí i bez chudáků zdravotníků. No a na každou malou bolístku polykat prášky je také pitomost. Všechno chce svůj čas. Zdravotníkům by tak velmi výrazně ubyla práce. 😊 To by však chtělo i omezit reklamy ve lžibedně na prášky, sirupčíky... a označit za lživé, protože hromada zabedněnců žije podle tv reklamy.

0 1
možnosti
Foto

Podle mého pozorování - coby pacienta - má značnou vinu na nefunkčnosti zdravotnictví přebujelá a nesmyslná administrativa. Např. u zubaře trval jeho úkon 10 minut, ale 20 minut trvalo, než jej s pomocí instrumentářky dokázal vykázat zdravotní pojišťovně.

Jen mé zážitky by vydaly na pěkně dlouhou povídku (s hororovými prvky). A vždy byla v pozadí administrativa a menažment.

Je také zajímavé pozorovat, kam mizí peníze, původně určené na hrazení zdravotní péče. Např. - musí mít nově postavená ambulance SKLENĚNÉ SCHODY? Přičemž není kam posadit čekající pacienty.

1 0
možnosti

L91u32b94o71š 73K37r40i31m85l

1. 12. 2023 18:36

S většinou Vašeho blogu se naprosto ztotožňuji. Jen jsem si jist, že proti systémové změně celou dobu jsou právě ti do roztrhání těla sloužící lékaři. Je zde nemalá část lékařů odvádějících skvělou práci a ti si zaslouží náležitě odměnit. Je zde ale také nemalá část lékařů majících několik úvazků včetně soukromé praxe, kteří to dělají jen kvůli nenažranosti. Je divné, že po příslibu zvýšení základního platu zmizel problém s přesčasy. A ano, jde o peníze, protože se následně zvedne i odměna za přesčas.

S omluvou za odbočení od lékařů, jde ve školství o totéž. Pedagogové se zaklínají zvednutím platů v 1-3. platové třídě a taktně mlčí o tom, že se to propíše i do jejich platů.

1 1
možnosti

Ukazuje se, ze jste napsal clanek ktery mnoho obcanu nezajima pane Bohumíre Šimku, Zde by mela byt diskuze od kazdeho obcana. I s myslenkou jak to vse nove zorganizovat.

Nemate uspech pro takovou "novou" vec. Proste mame zdravotnictvi bezplatne a stat ukazuje, ze se stara. To obcanovi staci, to mel i za socialismu. Na nejakou prevratnou organizaci neni zvedav. A ze to stoji o trochu vice penez a stat si na to musi pujcit kdyz kassa je prazdna, to prece utahneme.

Pane Bohumíre Šimku. Jsem optimista. Pod jinym clankem jsem dnes napsal, ze ne jen zdravotnictvi, ale vsechny "neduhy" v CR je treba postavit do urovne moderniho statu, nebo prepsat tak, aby nam slouzily a nevedly nas k bankrotu.

Jen nakonec mala poznamka. Stat nema nic vest. Ma jen podlozit kazdou organizaci nutnou k zivotu statu podminkami a zorganizovat kontrolu jejich provadeni. Tak pracuje moderni stat.

Dekuji za pozornost.

3 0
možnosti

Vím jak to myslíte, ale proboha to zdravotnictví fakt nemáme zadarmo, jako zaměstnanec platím zdravotní pojištění měsíčně docela dost.

3 1
možnosti

Když myslíte, že platíte moc? A proč to tedy nefunguje?

1 0
možnosti
Foto

a čo je v tomto systéme pacient?

0 0
možnosti
Foto

Pacient je hlavním viníkem, proč to ve zdravotnictví nefunguje.

4 0
možnosti

Byli bychom v docela jiné situaci, kdyby dospělá česká žena měla v průměru 2,1 dítěte. Matematika je neůprosná.

1 0
možnosti
Foto

Tak, chlape, víc snažte.

1 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,70
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!