Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P51e58t13r 34S22k64á16c97e89l

19. 2. 2024 22:08

Pan autor se obává diskuze a tak ji prostě nepřipouští. Zůstane sám se svými názory jako v plotě kůl, jako soudruh Jakeš.

0 0
možnosti
ZM

... pane doktore, tomu se říká liberalismus ... a to je pane doktore v dnešní době málo ...

1 1
možnosti

Václav Klaus při transformaci naší země nás nechal na půli cesty, divný kapitalismus, se zachovanými postsovětskými zvyky! Politický byznys, klientelismus a rozkrádání světoznámých, dobře fungujících podniků. A trvající dohled ruských tajných služeb! A ruská hybridní, desinformační válka!

0 1
možnosti
RP

Moc jsem se u cteni tohoto, ale i prechozich blogu autora bavil -nutno rici, ze se bavim u vsech blogu o zdravotnictvi, zaste, kdyz to pisou lekari :). skutecnost je takova, ze: 1) ve zdravotnictvi je penez dost - narust od roku 2019 o 30% , 2) zdravotnictvi je cerna dira - furt mame malo, 3) jestli nekde je korupce, tak je to ve zdravotnictvi, a to autor moc dobre vi 4) lekaru mame nejvice v cele historii - staci rocenka na UZIS. Jak z toho ven? No rozhodne ne spoluucasti pacienta. Nebo dobre snizme o polovinu odvody zamestnancu a zamestnavatelu na ZP a klidne spoluucast. Ale to asi ne, ze? Mozna by bohate stacilo, aby byl pacient vzdy informovan, pisemne o nakladnosti jeho osetreni. Treba by pak mel celou radu dotazu: pane doktore, opravdu potrebuji vysetrit v laboratori vitaminD za 1.600 bodu, kdyz vigantol stoji 130 kc?

2 2
možnosti
AT

No, pokud blog o zdravotnictví píše lékař, je šance, že problematice alespoň trochu rozumí . Na rozdíl od vás. Všiml jste si, že si odporujete? Na jednu stranu píšete, že je ve zdravotnictví peněz dost, hned poté, že je to černá díra. Ve zdravotnictví nebude nikdy peněz dost. Je to učebnicová ukázka systému s omezenými zdroji a prakticky neomezenými možnostmi čerpání. Jak to omezit? No právě tou spoluúčastí, na kterou žehráte. Dokud nebude pacient finančně zainteresovaný na své léčbě, k úsporám nedojde. Fakt si myslíte, že pacientovi záleží na tom, jak drahá je jeho léčba, když ji přímo neplatí? K zasmání ...

3 2
možnosti
PN

s.por.Hamáček: A naše zdravotnictví se řítí kam?

0 1
možnosti
JP

Je to jako s touto vládou oslů co nenechají prý nikoho padnout. Kromě desítek dalších to položilo i sklárnu co fungovala 234 let. Nepřežila fialovou nemoc. Školství dlouhodobě v úpadku, zdravotnictví jde do háje, armáda nefunguje. Průmysl brzdí, kolabuje, nebo se přesouvá za hranice. A po nákupu F-35 nebude ani na rozumné vybavení pro armádu. Společnost ještě mnohem víc zdegeneruje a zblbne, prostě totální úpadek. Někoho snad uklidní, že v tom s námi bude i celá Evropa. Pan doktor tu lže, že máme nejlepší zdravotnictví na světě. Dezinformuje? Není to ruský troll z Petrohradu? Ale co by tím sledoval, že?

Doufám, že se troll a osel nestal sprostým slovem..

0 4
možnosti
JS

odpověď se skrývá v otázce, tedy do řiti

0 0
možnosti
JP

Za p*d mi smazali obsáhlý příspěvek, blokace na tři hodiny, ale řiť jim nevadí.?? Jinak samozřejmě souhlas.

0 0
možnosti
LK

L52u12b72o92š 87K98r48i14m74l

28. 12. 2023 13:25

Pane doktore, zkuste se zamyslet, jestli internetové diagnostice nejdou naproti i lékaři. Po poslední zkušenosti z ordinace obvodního lékaře, který přede mnou “googlil” co by mi tak mohlo být, nějak nevím, jestli bych to nedokázal také.

4 3
možnosti

Nechápu, proč by měl lékař googlit, o je pacientovi!?! To přece vím, nebo odešlu k chytřejšímu! Podle Vašeho svědectví jste si vybral špatného lékaře!

0 0
možnosti
MC

No co vy tomu V. Klausovi tropíte, to z vás tehdy musel udělat velkou ODSáckou nulu že? Ovšem nebýt jeho, tak ten váš pravdoláskařský socialismus tady opravdu bude ještě smrdět na věky!

2 3
možnosti
Foto

Vypravoval mi jeden ortopéd, že četl o zkušenosti amerických lékařů z války ve Vietnamu. K vážně postřeleným vojákům se kvůli střelbě dostali až se značným zpožděním a dost často museli konstatovat, že tělo si se zraněním poradilo lépe, než by dokázali oni sami. Sám si myslím, že současníci samoléčitelské schopnosti svých těl podceňují a lékařskou péči přeceňují. Z toho pramení přeplněné čekárny a přemrštěné náklady na zdravotní péči.

5 0
možnosti
JP

Jsem toho živoucím důkazem. Od 12 let jsem nepozřel medikament a tělo vždy nechal projít diskomfortem. Na začátku mého přesvědčení byl skvělý dokument o brzlíku a lékař, co nepoznal, že jsem nebral při nemoci antibiotika. Na kontrole mi kouká do krku a pronese: „To nám ty antibiotika krásně zabraly!“ Všechny tabletky skončily v záchodové míse. A tam mi naskočil veliký otazník a nedůvěra. Dnes je mi o 36let víc. K doktorům nechodím a nejsem klientem žádného mastičkářství. Imunitu mám slušnou, nezničenou pomahači a ani kovídek neměl sebemenší šanci.😊

2 4
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,53
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!