PC

Proboha, to snad ani není možné! Taková zaslepenost, černobílé vidění a fráze jak vyšité z bolševické totalitní propagandy!

Myslím, že nejsem dalek pravdy, že i sám autor více než pravděpodobně patří mezi ty tzv. překabátěné.

Jak jinak by mohl adorovat ty (a že jich je!), kteří byli kdysi pilířem totalitní moci? Jak jinak by se mohl opakovaně snížovat k používání slovníku a stylu, který by mu mohli závidět i největší nomenklaturní kádry z 50. a 70. let ? Jak jinak by vůbec mohl mít takto černobílé vidění, typické pro každý totalitní systém, včetně neutuchající tendence ke kádrování a nálepkování kohokoli, kdo s ním nesouzní jen proto, že poučen z minulých dob vidí věci v širších souvislostech, a tudíž realisticky...?

DR

Takové jako vystřižené z nějakého sjezdu ÚV KSČ, že.

KJ

Nevím, školy nemám, ale v hostinci U Kaštanu byla založena v roce 1878 socdem. KSČ vznikla v Národním domě v Karlíně.

Dál jsem to už nečet a vo hodně jsem určitě přišel.

Já čerpán z informací v polistopadovém Telegrafu!

JF

J33a16n 83F41o66r57e68j97t

14. 3. 2024 22:09

Koukám, že je víc věcí, které autor nechápe. A je opravdu k pousmání, jak při výčtu minulosti prezidenta Pavla většina jeho podporovatelů začne vypočítávat minulost poslance Babiše. Jakou to má souvislost. A proč mám být rád, že na hradě je právě tenhle rudý nok a ne ten druhý?

Škoda, že demokrati s vámi nekomunikují!

PD

Jejda to je ale dlouhý blog..

ad V. Havel a jeho pravdoláskařství. Měl možnost a snad byla i vůle lidu zakázat hned v 1990 KSČ a zakázat všem členů této strany pracovat v státní sféře a samosprávě a? nic asi by to postihlo spoustu kamarádů

ad) ANO - jak může blokovat práci pana profesora Nutelly, když 5 koalice má většinu v obou komorách? a k tomu agenta Pávka na Hradě?

ad) Putin myslíte, že bude vůbec za těch 7 nebo kolik let žít?

JP

A co agent Bureš ? Jako agent zločinné organizace má kompro na každého

SB

Přečetl jsem si to ještě jednou a vidím tam stále více nepochopitelností.

Autor například píše:

"Podle svědectví Daniela Košťovala za 5-7 let bude Putin schopen napadnout střední Evropu a Pobaltí."

Obávám se sice, že to je pravda, ale to, co se stane za 5-7 let, může být předpověď, proroctví, odhad, dedukce, názor, u některých lidí to může být obava, zatímco u jiných lidí s popačným názorem to může být naopak přání, ale nikdy to nemůže být svědectví. Svědectví o něčem, co se teprve stane, je nesmysl. Svědek může říci, co viděl, co slyšel nebo co bylo cítit, ale svědectví se vždy vztahuje k minulosti. Nikdy se nevztahuje k budoucnosti. Člověk může svědčit o tom, co se stalo před sedmi lety, pokud toho byl, ale nemůže svědčit o tom, co se stane za sedm let, protože u toho zatím být nikdo nemohl .

Foto

Vaše nechápaní nemusí být nutně závadou čteného textu.

JB

Sancta simplicitas! Nějak tento svazák zapomněl na rudého rozvědčíka, který dnes sedí na hradě, jeho loutkovodiče, totalitní manýry současné vlády či hromadu lží, kterou nás tato zasypává . Jemu to ovšem stačí, protože mu chybí základní věc - kritické myšlení. Pasivní nasávač tupých demagogií mediálního buldozeru mainstreamu. Až je mi ho líto, zřejmě chudák přesvědčuje sám sebe denně omílanými prázdnými žvásty coby modlitbou, aby ta bídná chatrč, kterou si vystavěl vydržela. P.S.Postrádám zvracejícího smajlíka.........

Foto

Toho postrádám taky. Hned bych vám ho sem vrazil.

JV

J27i33ř54í 69V50o87l27n53ý

14. 3. 2024 21:02

Jen se vyjádřím k našemu údajně demokratickému prezidentovi. Co asi dělal v listopadu 1989? Skrýval se v konspiračním bytě, v ruce žmoulal rudou knížku a čekal, jak to dopadne. Na Hradě hledejte překabátěného komunistu se svou zástupkyní pro věci politické!

Foto

Babiš ve věku 21 let se stává kandidát KSČ. Ve věku 23 let se stává členem KSČ, a to celkem po dobu 9 let. Ve věku 24 let se stává důvěrníkem StB, a to po dobu dvou let. Ve věku 26 let se stává agentem StB pod krycím jménem Bureš. Stává se jim dobrovolně, protože to znamená výhody. Díky tomu je poslán do Maroka, kde má zájmy KGB. Agentem StB je celkem 8 let. do roku 1990. Po celou dobu donáší na své spoluzaměstnance. Pavel ve věku 22 je kandidátem KSČ. Ve věku 24 je členem KSČ, a to po dobu 4 let. Po dobu 5 let byl v armádě ČSL. Po dobu 40 let sloužil naší zemi, jako voják, zúčastnil se zahraničních misí, kde si získal velké renomé už jenom tím, že dobrovolně a s nasazením vlastní života vedl naše vojáky na záchranu francouzských vojáků. Francie je za tuto statečnost vyznamenala. Za statečnost a odvahu obdržel několik vyznamenání od našeho, státu, dále od USA, Belgie Bulharska. Byl náčelníkem generálního štábu naší armády, což je nejvyšší funkce v naší armádě. Po dobu tří let byl ve štábu NATO. Jeho jméno je v NATO pojem . Zatím Babiš v tu dobu hrabal majetek. Díky penězům pocházející od podezřelých firem ovládal Agrofert. Podvody a uplácením získával další majetek.

SB

Váš článek je snůška krasořečnických frází.

Lidé vždy budou mít své chyby a nikdy nebude možné stavět společnost na idealistických základech. Právě naopak: nekritičtí idealisté napáchají více škody než užitku, protože své nádherné ideály tak jako tak nebudou moci zrealizovat ve společnosti, kde každý má své běžné polidské nedostatky, ale právě tou honbou za ideálem zanedbají řešení problémů takového světa, jaký v reálu existuje.

USA se staly vůdčí světovou velmocí nikoli proto, že by budovaly společnost na základě ideálů, nýbrž naopak proto, že šly nekompromisně za svými záměry a že realistické hodnocení situace převládalo nad nějakými salonními žvaněními.

Foto

Amíci mají poučku, že každý člověk může být užitečný, když se dá na to správné místo.

U nás se to stále nedaří.

PD

Bohumíre, ty sis ve 12 hodin nevzal pilulku!

EZ

Bohumíre, neměl bys vyhledat pomoc nějakého lékaře? Snad by se to dalo ještě léčit.

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,50
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!