Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podvod na našich pacientech

Koncept tradiční čínské medicíny celkově selhává v klinickém testování, a proto do moderní medicíny nepatří. Jde jen o techniky spadající do oblasti léčitelství.

Toto je jádro zdůvodnění stanoviska Českého klubu skeptiků Sisyfos k pozměňovacímu návrhu poslance Rostislava Vyzuly ze dne 17/1-2017, kterým se mění zákon č. 96/2004 Sb., o podmínkách získávání a uznávání způsobilosti k výkonu nelékařských zdravotnických povolání.

Opakovaný protest klubu Sisyfos proti začleňování léčitelských metod, které jsou v přímém rozporu s poznatky exaktní vědy, a kladení jich na roveň západní, přísně exaktní medicíně, se zjevně nedostává k uším našich politiků, kteří podléhají více zdravotnickému byznysu a dávají mu přednost před čistou vědou. To je základní příčinou přílepku Rostislava Vyzuly k novelizaci zákona 96/2004 Sb o nelékařských zdravotnických povoláních.

Zdůvodnění Českého klubu skeptiků Sisyfos je zveřejněno i v Tempus medicorum 6/2017, kde ostře nesouhlasí se zařazením odbornosti „terapeut tradiční čínské medicíny“ mezi plnohodnotné zdravotnické profese a skeptici doufají, že Senát projeví více soudnosti než Poslanecká sněmovna a zbaví novelu zákona ostudného přílepku Rostislava Vyzuly.

V tomto Tempus medicorum je doprovodný článek neurologa prof. MUDR. Eduarda Zvěřiny, DrSc, FCMA popisující osobní zkušenosti s tradiční čínskou medicínou přímo v Číně. Jde o čirý bysnys. Nic víc. Diagnostika čínských „lékařů“ vůbec neodpovídala skutečnému zdravotnímu stavu a jejich sugestivní jednání mělo jediný cíl, donutit pacienty ke koupi „léků“ za desetitisíce korun. Článek je doplněn fotodokumentací s vyšetřováním pulsu na noze, kde jej nemůžete nahmatat, protože v těch místech žádná tepna neprobíhá.

Byl to Miloš Zeman, který nám sem zavlekl tuto „medicínu“, a kvůli kterému se u nás staví celá klinika tradiční čínské medicíny v Hradci Králové, ve které čínští léčitelé dostávají dvojnásobné platy proti našim vzdělaným lékařům. Zbývá už jen propašovat čínské léčitele do zákonů našeho zdravotnictví.

Píši o tom opakovaně, že akupunktura je v rozporu s anatomií, fysiologií, embryologií a neurologií. Lze ji snad použít jen jako placebo metodu fysioterapie. Ale stejně jako tradiční čínská medicína je považována za podvod na našich pacientech, podobně i homeopatie je absolutně nevědecká metoda léčitelství, která je minimálně v rozporu s exaktní fysikou a chemií.

Ať žije falešný byznys! Lidi se často zříkají vyléčení exaktními, vědeckými metodami, aby propadli falešnému byznysu, který je nevyléčí! Taková je dnes doba!

Autor: Bohumír Šimek | pondělí 19.6.2017 21:19 | karma článku: 31,72 | přečteno: 3568x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 735x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4991x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!