Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Jsme premianti!

Na jaře jsme byli premianty, když jsme lockdownem zastavili šíření koronavirové pandemie. Nyní jsme premianty v rychlosti exponenciálního nárůstu počtu infikovaných, hospitalizovaných a umírajících. Proč?

Jarní lock down přinesl totální ochromení šíření koronaviru, takže jsme se vyhnuli zahlcení zdravotní péče. Tím jsme však na rozdíl od ostatních států zabránili přirozené imunizaci společnosti.

Všechny virové infekce přes léto mají nižší aktivitu než v zimních, chladných a vlhčích měsících. Jejich reaktivace začíná na přelomu září a října. Šíření začíná mezi dětmi ve školkách a na prvním stupni školy. Odtud se teprve šíří do společnosti a mezi dospělými.

To vše jsme věděli na jaře, ale nechali jsme se ukolébat snížením aktivity koronaviru v letních měsících. Když v srpnu Adam Vojtěch rozhodoval o nošení roušek ve vnitřních prostorách od počátku září, Babišova vláda to nepřijala. Dnes všichni víme, že by se tímto mohl zpomalit podzimní nástup koronavirové infekce. Věděli jsme to všichni již od poloviny září, že jsme udělali chybu, a vláda začala zmatkovat. Čekaly nás volby.

Lock down ve školkách a základních školách byl nezbytný nejméně od prvního října na dva až tři týdny. Jenže Babišova vláda odmítla omezování společnosti před volbami. Od září měl být zastaven také noční život. Divadla a koncerty nemusely být zastaveny pod podmínkou, že diváci budou v rouškách. Jenže diváci roušky nenosili. A tak to byli samotní diváci, kteří se přímo podíleli na zastavení kultury v Česku!

Dnes už není pochyb, že počty infikovaných rostou exponenciálním tempem, s dvoutýdenním zpožděním rostou počty hospitalizovaných a se zpožděním čtyřtýdenním roste úmrtnost. Infekční lůžka již dávno nestačí, reprofilizují se lůžka ostatních oborů na lůžka koronavirová a začínají se stavět ošetřovatelská koronavirová lůžka i mimo nemocnice.

Nedovedl jsem pochopit, proč se vůbec nemluví o vojenské, nejmodernější nemocnici utajené uprostřed lesů v Orlických horách postavené po Listopadu za desítky miliard korun a určené pro obtížně zvládnutelné, zhoubné infekce. Vždyť se v ní dělají pravidelná cvičení, jak se chovat při smrtelných infekcích! Nyní se mohla provést zkouška naostro.

 Ale nikdo ji neaktivoval! Proč? Přístroje nefungují? Není personál? Proč jsme nemocnici postavili? Abychom nasytili betonovou loby? Zdá se, že nikdy fungovat nebude! Nedávno bylo v plánu tyto pavilony za desítky miliard korun definitivně uzavřít a zakonzervovat. Pak to armáda částečně používala ke karanténě vojáků navracejících se z vojenských misí.

Konečně na tuto nemocnici v Těchonínských lesích padla otázka v České televizi, proč nefunguje. Nemocnice není vybavena potřebnými přístroji a není personál. Snad by mohla fungovat jako izolace pro seniory z domovů důchodců.

Při selhání zdravotní péče v USA došlo k osminásobnému nárůstu úmrtnosti. Hrozí nám to? Nikdo nechce odpovědět. Jen prezident České lékařské komory říká, že hrozí. Ale všichni říkají, že se budou snažit, aby k tomu nedošlo.

Babišova vláda se na podzimní revitalizaci koronaviru vůbec nepřipravila. Již v dubnu jsme věděli, že hygienické stanice jsou personálně poddimenzované, že se jejich zaměstnanci musí navýšit o deset tisíc zaměstnanců, pokud mají stihnout trasování nemocných. A tak dnes trasování nestíháme, což může být také jednou z příčin exponenciálního růstu infikovaných.

Přežijeme? Samozřejmě! Pokud senioři zůstanou doma a nebudou zbytečně vystrkovat nos do společnosti, budou jen chodit do parků a do přírody, budou doma hodně větrat, budou si opakovaně mýt ruce mýdlem a v teplé vodě, pokud si budou opakovaně desinfikovat ruce. Pokud se uchráníme větší dávce, pak přežijeme! Přeji hodně zdraví! Přeji nám, abychom lékaře nepotřebovali.

Potenciální selhání zdravotní péče s nárůstem mrtvých je první bolestivé riziko. Ale následuje selhání ekonomiky, které bude hluboké i přes veškeré rozhazování peněz Babišem do všech stran. Stovky miliard korun se blíží a budou blížit k bilionu. To představuje enormní zadlužení naší země pro naše potomky. Naše ekonomika má dobrý základ. A tak věřím, že náraz na zdravotní péči i náraz na naši ekonomiku ve zdraví přežijeme, pokud se o to budeme všichni snažit!

.............................................................

Ministerstvo zdravotnictví nás ubezpečuje, že k selhání zdravotní péče nedojde. Snažím se tomu věřit. Budou se navyšovat počty akutních lůžek o 5000 ks, ale onemocnění personálu roste vysoce exponenciálním způsobem. Dne 16/10-2020 je onemocnělých zdravotníků přes 6200 a dále narůstá. Proto doporučuji přijmout současnou výzvou politiků i mnohých prostých občanů, abychom se rozhodli dobrovolně pro osobní lock down, pokud je to možné!

Pokud si někdo myslíte, že jde o poplašnou zprávu, počkejte s udáním dva týdny!

https://www.aazdravi.cz/profesor-jaroslav-flegr-sestavil-dvanactero-rad-pro-vsechny-kdo-berou-koronavirus-vazne/

Autor: Bohumír Šimek | čtvrtek 15.10.2020 17:17 | karma článku: 16,86 | přečteno: 579x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Vlastenci a zbabělci

Žijeme v postfaktické době, kdy pravdu proměňujeme v lež a lež proměňujeme v pravdu, kdy úmyslně klameme společnost, aby volila naše populistické až anarchistické strany.

26.4.2024 v 16:25 | Karma: 20,53 | Přečteno: 516x | Politika

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 23,98 | Přečteno: 743x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4994x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2465x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3587x | Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Třetí stupeň poplachu, 13 jednotek hasičů. Na Zlínsku hořel kovošrot

4. května 2024  13:06,  aktualizováno  14:56

V Tlumačově na Zlínsku hořel kovový šrot na autovrakovišti v průmyslovém areálu. Zasahovalo tam 13...

Oslavný song na Kima je hitem TikToku. Pecka, je to jak ABBA, líbí se mladým

4. května 2024  14:54

Oslavná propagandistická píseň na severokorejského diktátora Kim Čong-una se stala hitem sociální...

Prokremelské motorkáře vítali v Brně jako delegáty ruské teroristické federace

4. května 2024  8:57,  aktualizováno  14:40

Kontroverzní klub motorkářů Noční vlci, který podporuje ruského diktátora Vladimira Putina, se s...

Na trati z Břeclavi do Přerova srazil vlak člověka, muž na místě zemřel

4. května 2024  14:23

Srážka vlaku s člověkem uzavřela v sobotu od 13:00 trať mezi Nedakonicemi a Moravským Pískem. Muž...

  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,88
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!