Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Svatý Václav a SPD

Postaru jde o zasvěcený svátek, kdy každý věřící má být účasten na mši svaté pod sankcí při neúčasti. Marně jsem hledal na internetu. V Budějcích rozechvívají okenní tabulky jen hluční komunisti a SPD.

V Českobudějovické diecési biskupa Skříčila se o zasvěcených svátcích mše svatá neslouží. Tak jsem usoudil, že alespoň v katedrále bude mše svatá. Na internetu jsem zjistil, že v katedrále je mše svatá v 17 hodin. Tak jsem se tam vypravil.

 

Potkal jsem tam řadu věřících z okolních obcí. Ale mše svatá s nekonala. Okenní tabulky se otřásaly jen hřmotem komunistů a okamurovců z náměstí Přemysla Otakara II. Pozdravil jsem sanctissimum a šel se podívat na náměstí, co se tam děje.

 

Bylo tam ozvučené pódium a na něm rozdávali moudra komunisti a členové SPD, že bychom měli vystoupit z Evropské unie a z NATO. Jde o dvě instituce, které jsou po Putinově agresi na Ukrajině jednoznačně naší bezpečnostní zárukou, o kterou usilují další země. Členové SPD vyzývali posluchače, abychom je opustili a požádali Putina o plyn. Vůbec nevzali v úvahu, že bychom tak pokročili vstříc Veliké Rusi sahající od Lisabonu k Vladivostoku!

 

Členové SPD se prezentují jako čeští vlastenci, ale jsou ochotni nás znovu zaprodat do ruského protektorátu. Navíc je pro ně typický trolling, neboli koktejl z pravd, polopravd a lží. Jak jim může někdo věřit? Jsou nositeli názorů ruské hybridní desinformační války a nositeli alternativního myšlení.

 

Komunistická strana vznikla sloučením anarchistické strany a ultralevice v roce 1921 v pražském Břevnově v hospodě U kaštanu. Již delší čas pozoruji, že Tomio Okamura a jeho SPD jsou nebezpečnější než komunisti. Mají mezi sebou radikální rusofily, odmítají Evropskou unii, NATO i pomoc Ukrajině. A jejich trolling je typický pro anarchisty.

 

Navíc v katedrále bylo ticho. O Bohu nikdo nemluvil. Ale na pódiu členové SPD falešně vzývali ku pomoci Boha a svatého Václava. S patřičným křikem a nenávistí k vládě, Evropské unii a NATO.

 

Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí! Nebo se utopíme ve lži a nenávisti a přijdeme o naše svobody a o liberální demokracii!

Autor: Bohumír Šimek | středa 28.9.2022 23:31 | karma článku: 19,31 | přečteno: 361x
  • Další články autora

Bohumír Šimek

Je Babiš bezpečnostní riziko?

Mimořádná schůze sněmovny, tentokrát svolaná vládní pětikoalicí, které přetekl kalich trpělivosti, a která zvažuje riziková chování opozice, a opozice obviňující z bezpečnostního rizika vládu. Kdo má pravdu?

25.3.2024 v 18:15 | Karma: 24,12 | Přečteno: 735x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Akce překabátěných komunistů

Nabízím zcela subjektivní pohled na příčiny naší současné politiky, bez nichž nejsem schopen pochopit současnou politiku. Nabízím k osobnímu přemýšlení a nenabízím k tupému věření.

14.3.2024 v 15:50 | Karma: 38,95 | Přečteno: 4990x | Diskuse| Politika

Bohumír Šimek

Co chceš? Anarchii? Totalitu?

Proč odmítáš vládu zvolenou ve svobodných, demokratických volbách? Stýská se ti po komunistech, po jejich fízlech poškozujících normální, solidní, pracovité české občany?

1.3.2024 v 23:05 | Karma: 35,19 | Přečteno: 2464x | Politika

Bohumír Šimek

Vážení farmáři!

Na rozdíl od totalitního státu, jako je Rusko, máte v liberálně demokratickém státě možnost a právo protestovat a stávkovat, ale vaše reálné protesty začínají mít velmi divný pach. Kým se necháváte organizovat?

23.2.2024 v 17:24 | Karma: 37,04 | Přečteno: 3586x | Politika

Bohumír Šimek

Zemědělci, pozor!

Na stávku a protesty máte v liberální demokracii právo. Naše společnost je nebezpečně rozdělená, a tak byste měli rozlišovat, zda vás k tomu vybízejí vaše zemědělské organizace nebo destruktoři státu.

19.2.2024 v 16:07 | Karma: 23,80 | Přečteno: 691x | Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Zavolíme! Kandidáti do eurovoleb zápolí v debatě vysílané i studentům škol

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  9:13

Přímý přenos Šest kandidátů pro volby do Evropského parlamentu přijalo účast v debatě Zavolíme!, která je...

Byl na vozíku, po výměně kyčlí běhá, trénuje na maraton. Pomáhá mu konopí

26. dubna 2024  8:58

Jakub Kryšpín pracoval, dálkově studoval vysokou školu, měl plány do budoucna. Ty ale v roce 2006...

Z mrazu konečně do tepla. Už dnes bude 17 stupňů, o víkendu i přes 20

26. dubna 2024  8:21

Chlad a mráz zřejmě končí. Meteorologové avizují už na pátek teploty přes patnáct stupňů, o víkendu...

Ukrajinci dočasně stahují tanky Abrams. Jsou zranitelné při nasazení dronů

26. dubna 2024  8:01

Ukrajina dočasně stáhla z boje americké tanky Abrams M1A1, které se ukázaly být zranitelné při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 636
  • Celková karma 29,16
  • Průměrná čtenost 1083x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!