Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Jednak mezi politiky se vystřídalo a střídá nemálo lékařů, tedy je to pod souhrnným 'politici' hodně do vlastních řad. A jednak uvolnění trhu s lékařskou péčí je ohrožením dostupnosti péče pro chudší vrstvy a také pro ty, kteří potřebují nákladnou péči, tedy více nemocné. Bohužel.

0 1
možnosti
PK

Asi tak. I ti nejpravicovější odborníci na zdravotnictví říkají - v Evropě nemůže fungovat způsobem, který u některých by vyvolával nadšený souhlas - jen přes soukromé pojišťovny + za hotové. Tedy zrušit dnešní jak se s oblibou říká "zdravotní daň". Já například na náročnější opravu zubů v důchodu nemám.

0 0
možnosti
MK

Rv Vaše svoboda lékařů se stále točí hlavně okolo peněz. Už jsem to napsal před rokem: ještě dlouho nebudou mít lékaři v ČR takové platy jako na západě. V přehledu profesí a jejich průměrných platů se lékaři pohybují dost vysoko. Nelze srovnávat se soukromým nebo silně ziskovým sektorem.

Jedinou zásadní výhradu bych měl k nástupním platům a k délce atestací. Na druhou stranu je vyhazování státních peněz při pohledu na množství lékařů v zahraničí. Za státní vystudují, ale vydělávat jdou do Německa.

Další výhradu mám k nákupu zdravotního zařízení, tedy přístrojů. Není možné aby za stejný byl rozdíl v ceně ve statisících.

Ale určitě je něco hodně špatně, když ještě nedostudovaný má uzavřenou předběžnou smlouvu s německým náborovým agentem. Není divu, když dobrá pětina u nás vůbec nenastoupí, že lékaři scházejí.

1 3
možnosti

Rozporovat Vaše ideologické řeči by vydalo na několik blogů. Vaše představa zdravotnictví od dobře fungujícího zdravotnictví je značně odlišná. Jste poznamenán komunistickými iluzemi. Marně jsem věřil, že naši občané jednou začnou myslet normálně. Bohužel!

1 1
možnosti
Foto

Karma Bohumíre, ale jak se zdá i z této diskuse, ono myšlení, o kterém píšete, je silnější, než zdravý selský rozum.

4 0
možnosti
JS

Kdo by četl takové plačky

2 5
možnosti

Pozoruhodné je, že jste tak zpracováni, že nedokážete rozeznat plačky od vážného varování! To je velmi nebezpečné! Vás už tak přesvědčili o svých politických iluzích, že si normální zdravotnictví nedokážete představit. Děsím se důsledků. Krach těchto iluzí bude bolestnější než jsem si myslel!

1 0
možnosti

1) nedelal bych z lekaru chudinky

2) pokladni system by podle me byl mnohem byrokraticky narocnejsi nez ten soucasny

2 2
možnosti

Jistě, nedělám z lékařů chudinky. Možná si i vydělají jako lepší řemeslníci.

Pokladenský systém financování by rozhodně nebyl složitější. Složitost by přišla, pokud bychom se nespokojili s pravicovým přístupem a podrobovali ho nedůvěřivému zpytování našich socialistů.

Ale reforma zdravotnictví bude muset být postavena nikoliv na pokladenském systému financování, ale na systému financování vycházejícím z pokladenského financování. Klíčem k pochopení je zde: 1) svoboda lékaře léčit a 2) osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče. Bez těchto premis neuděláte žádnou reformu!

2 0
možnosti
JB

"..lékaři často pracovali na hraně přežití" - tohle snad nemůžete myslet vážně? Po revoluci právě soukromým lékařům patřila ta nejdražší auta na vyhrazených parkovištích před ordinacemi!

2 3
možnosti

Patrně jste již zapomněl období, kdy VZP neměla peníze na zaplacení lékařům a kdy ministr David Rath sanoval zdravotnictví mohutnou injekcí do VZP ze státního rozpočtu.

0 0
možnosti
Foto

Zakládal jste na vesnici Občanské Fórum, současné zdravotnictví je proto také trochu Vaší vizitkou. Funguje ale dobře, nesypejte si tedy zbytečně popel na hlavu.

3 5
možnosti

Nevíte, o čem píši!

:-)

2 0
možnosti
FS

Autore,jste opravdu lékař?

0 7
možnosti
Foto

Mohu to potvrdit, osobně kolegů znám

3 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,82
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!