Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rozhodně máte pravdu v tom, že původní učení Ježíše Krista a to, co z toho udělala církev, jsou diametrálně odlišné věci.Nicméně, zůstávám přesvědčen, že jakákoliv víra, bůh. apod. je lidským konstruktem.

2 0
možnosti

Máte pravdu, že to může být lidský kostrukt. Před tímto lidským konstruktem vyroval papež František. :-)

0 0
možnosti
Foto

Proč nevěříme v Boha?

Protože Bůh je produktem lidí, kteří si z víry v Boha pro sebe udělali výnosný byznys.

Doposud nikdo z těchto náboženských vůdců a ideologů neprokázal, že by nějaký Bůh existoval a to těch Bohů za dobu existence lidstva vymysleli na tisíce, možná desetitisíce.

U nás mi vadí, že tento byznys s vírou v Boha musí platit i ateisté.

4 4
možnosti
JH

J43i46ř80í 79H80o70r50á67k

12. 12. 2018 8:06

Dětem, že věří na pohádky, se také neposmíváme. Pokud po ostatních nechtějí na svou víru peníze a neotravují svou vírou ostatní a hlavně děti, ať si věří, v co chtějí. Katolická církev ale chce po ateistech peníze a všude se svou vírou otravuje.

3 2
možnosti

To je takový komunistický pohled na náboženský byznys. Ten však s vírou nemá nic společného! :-)

0 0
možnosti
MB

Dopisuji si s Vámi rád, tedy využívám příležitosti. Směle tvrdím, že kdybychom se osobně setkali, žádná osobní animozita by nebyla. Mužové, co cosi odžili s výsledky, ctí hodnoty a jsou i znepokojeni konzumním světem a našimi "Rádo by Vládci".

Vzájemná shoda by zřejmě byla ukončena polemikou směrem k Bohu. Zeptal bych se - Ke kterému? Zřejmě by jste se pohoršil, já bych oponoval, co bychom vyznávali, kdybychom se narodili o tisíce km dále? Pak bychom asi byli Islamisté, či Budhisté.

Řekl bych to své, tedy, že Trh je Bohy zásoben poměrně dobře.Nabídka je široká, od uctívání našich Prapředků, přes Napoleona, který svým vojákům říká, že u Pyramid na ně hledí 4. tisíce let historie, Bohů dalších .Pak asi možno uznat, že Křesťanské učení 2 tis. let, je učení stále mladé .

Sdělil bych to své, (zřejmě Vás dožral), že tedy Boha neřeším. Nejsem schopen jej dokázat, ale ani popřít. Bez problémů pak beru na vědomí svou nevědoucnost, kterou dokonce považuji za přínosnou. Ona budí slova Pokory a Rozumné bázně.

Opět bych mlel to své, že Bohu se sloužit nemá, že se má sloužit lidem. Dokonce bych si přidal, že je to náročnější - smysluplnější a toto právě je ten žádoucí přístup. Nemám ambici zachraňovat svět, nevidím ji ani v poslání Křesťanstva. Záchranu spatřuji v každodenních, prostých Občanských postojích. Sehrát svou roli muže, otce, manžela a hospodáře. Být slušný, poctivý a osobním postojem k životu dát příklad druhým. Být si vědom své hříšnosti a bojovat s touto! Nepovyšovat se - neponižovat. Žít a nechat žít ... (Očekávám Vaše obligátní minus) ... Miroslav, pokřtěný jako Bedřich ... :-)

1 0
možnosti
Foto

Pod tato Vaše slova se podepisuji-cituji:

"Trh je Bohy zásoben poměrně dobře.Nabídka je široká..."

1 2
možnosti
PK

Zajímavá životní pouťR^

0 0
možnosti
Foto

tváří v tvář veškerému zbytečnému utrpení všech tvorů na světě Boha omlouvá jen to že neexistuje

5 4
možnosti
JN

Netroufám si tvrdit, zda existuje nebo ne. Ale já v něj nevěřím a prohlašuji, že je to pro něj lepší.

0 1
možnosti
JH

"A pán Bůh jen tichounce mlčí, protože v debatě by to prohrál" F. Villon

3 1
možnosti

Proč někdy mlčíme? Abychom nerušili svobodné rozhodnutí druhého! :-)

0 0
možnosti
ZH

R^ moje názory nejsou od vašich nijak daleko R^

2 1
možnosti
Foto

R^ S jednou výhradou. Neřekl bych, že budoucnost světa závisí na křesťanech, ale na lidech. Na lidech jakéhokoli vyznaní, kterým se daří mít pozitivní vliv. Stejně tak na lidech nevěřících majících také pozitivní vliv. Vliv na své okolí, na svět.

13 1
možnosti

Budoucnost světa závisí od odvahy ke změně a odvahy k sebeobětování. A opravdu věřící křesťané mají před sebou vynikající příklad k následování! :-)

1 0
možnosti
AL

Perfektní karma i čtenost.

Jako obvykle.

:-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,76
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!