Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J34a71n 33K44v96a59p47i84l

23. 2. 2019 12:08

Pane doktore dobrý den,je mi 80let,s Vaším článkem plně souhlasím.Realizovat reformu zdravotnictví, která je nevyhnutelná, je otázka delší doby,musí se dělat postupně a nikoliv jednorázově. To se ostatně týká i dalšího zásadního problému,reformy důchodového systému.Velmi smutné je, že v 90.letech byly oba systémy v přebytku a kde jsme dnes?Ale tento problém již nechám povolanějším i odbornějším.

Jak již vyplývá z mého věku i nejhorší lidské nemoci mojí paní, se zdravotnictvím i zkušenostmi s ním,máme za poslední roky více,než před tím za celý život.Ale musíme říci,že přístup zdravotníků, k nám pacientům, i když vše závisí na lidském jedinci, je jen kladný. Ať již se jedná o onkologii,plicní,urologii,chirurgii a další,musíme jen vyjádřit poděkování.Dodávají nám optimismus,sílu,odborné rady,vyšetření i moderní léčení.My si lékařů,sestřiček,pomocného personálu hluboce vážíme a držíme palce -vydržte.A těm co organizaci zdravotnictví rozhodují,berte v úvahu nynější stav,jeho budoucnost a začněte na řešení spolupracovat napříč politickým spektrem

Jan Kvapil s paní

2 0
možnosti

Drobné poznámky:

Důchodový systém byl ve velmi dobrém přebytku, než ho Václav Klaus použil na sanaci rozpočtu.

Na rozdíl od toho zdravotnictví nikdy moc peněz nemělo. Ani za komunistů ani po Listoapdu, ani dnes. Lékaři od počátku dostávali jen třetinu vypočtených nákladů! Dnes to dostávají 1:1, ale bez ohledu na inflaci!

Jinak máme snad nejlepší zdravotnictví na světě, porovnáme-li náklady a výsledek. To se však děje jen na úkor personálu!

Dík za diskusi! :-)

1 0
možnosti
MB

Takto reaguje odpovědný člověk z praxe. Odpovědný ministr, Adam Vojtěch, reaguje tak = že to nečte. Slibuje se a nespí! = Nekoná se. Projekt JIM (Jednotné inkasní místo), již stál 3.5 mld Kč , nefunguje, Projekt elektronické neschopenky - Nefunguje. (Vše potvrzuje NKÚ). Projekt 3-4 vlny EET fungovat bude! Není vše špatné,pane doktore - Za zdraví člověka odpovídá lékař! To zase řeší Zdravotnictví. A to je zase Zdarama ! Co furt máte? - Bude líp ... :-)

0 0
možnosti

Vaši naději Vám přeji.

Za zdraví člověka odpovídá lékař? Jen pokud mu v tom MZ, VZP nebo pacient nebrání! :-)

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

MB

Vlak ujel vládě ve výstavbě silnic a dálnic, v jejich opravování, ujel též při přípravě důchodového pojištění, v digitalizaci státní správy, ve financování zdravotnictví, v modernizaci školství, včetně vysokého, v důvěryhodnosti orgánů činných v trestním řízení, v údržbě mostů v Praze a jinde, a konec konců i v modernizaci železnice, které ujel i ten poslední vlak u Kadaně.:-)

Vlak, který státu ujel, znemožňuje i výstavbu bytů a domů a vnáší zmatek do sociálního systému. Jak daleko už ten vlak ujel, ukazuje státní dluh, který se nule vzdaluje s drtivou jistotou. Příkladů, kde vlak už ujel, je mnoho a další si může každý podle svých zkušeností připsat k tomuto seznamu.Tak nevím, proč se má dělat s vlakem bez strojvůdce takový rozruch ... :-)

3 0
možnosti
Foto

Co je zadarmo, nestojí za nic. I když lékaři dostanou za zákroky od pojišťoven peníze, je to s časovým odstupem a ten dojem, že je pacient ošetřen, aniž by něco platil, zůstává. Od toho se odvíjí vztah lékař - pacient, který nepřipomíná vztah k zákazníkovi, na jaký jsme zvyklí z jiných služeb.

2 1
možnosti

To máte nějaké špatné informace. U nás není zdravotnictví zadarmo.

1 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,90
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!