Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

A co my ateisti nekomunisti, to se musíme dívat a hlavně platit církve. Nechci řešit, že církve jsou jedinými právnickými osobami, které byly restituovány. Že mnohý vydaný majetek měly církve pouze v užívání, že nevydaný majetek byl silně nadhodnocen, že oproti fyzickým osobám mají inflační doložku, ale proč po vydání veškerého majetku jim máme přispívat 30 (ano třicet let) miliardami na provoz?

4 7
možnosti

Komunistický stát byl v nájmu církevních budov desítky let a komunistická strana nedala a nedá za to ani korunu. Komunistický stát spravoval církevní majetek tak, že se rozpadá a někde již úplně spadnul zcela bez oheldu na jeho historickou hodnotu. Komunistický stát týral tisíce věřících, stovky klášterních sester a bratrů, stovky kněží a desítky biskupů, aniž by jim dal korunu odškodnění.

Při restitucích se o třetině majetku velkoryse nejednalo.

Resitituce byly řešením toho, aby stát platící církvím jejich činnost, nemusel po několika letech již platit ani korunu. Aha, soudruzi, proč tajíte lidem, že vás štve, že když přestanete platit činnost církví, že nebudete mít na chod církví takový vliv? Proto chcete, aby církve byly zcela bez peněz!

Ale církve se starají o vaše babičky a dědečky, o vaše nemocné příibuzné, o vaše děti ve školách a školkách, o vaše kulturní památky, o vaši kulturu.

Vážení soudruzi, proč se tedy chováte tak macešsky?

5 1
možnosti
Foto

Myslím, že komunisti (nejen v KSČM, ale i v ostatních stranách) vědí, že ÚS to musí odstřelit. Jde o tanečky, aby se zalíbili - jak pravil agent Vojtěch Filip - Falmer - 80% obyvatel ČR, kteří s tzv. restitucemi nesouhlasí. Je jen škoda, že se ten člověk třeba nezajímá, jestli stejné procento obyvatel ČR považuje existenci jeho strany za obludnost.

Karma Bohumíre

9 2
možnosti

Dík!

Podle toho, jak Tě briskně začali minusovat, zdá se, že komunistů a jejich pohunků je tu dost! Komunistický agent dnes už lidem nic neříká.

S církvemi to máš stejné jako s lékaři: Komunisti a jejich pohunci vyvolávají závist a nenávist, aby je mohli beztrestně okrást. Právo smutně pláče v koutku, stejnětak jako plakalo celých čtyřicet let komunistické nadvlády.

5 2
možnosti
MB

Jsem zvědav, jak v budoucnu budou naši pokračovatelé reagovat na zprávu :

Ku příležitosti jubilea, (30 let od r. 1989) - Agent Bureš naplnil dohodu s agentem Falmerem. Tedy, že jeho menšinovou Vládu bude nadále podporovat. Ovšem za předpokladu, že Zdaní to, co Rudí bratří dříve ukradli. K čistotě poměrů významně přispěla i ČSSD, která po dobu asi 17 let poškozuje rodinu advokáta Altnera. Dluží mu 338 milionů Kč - K narovnání se nemá, i po výroku ÚS - Opět žádá o odklad povinného. Celou nemravnost oslav vítězství Demokracie v ČR doplnil svými hlasy bezvýznamný spolek SPD - Celý počin zaujal i zahraničí, zejména po nedávné návštěvě předsedy PS R. Vondráčka, na soukromé audienci u Papeže Františka :-)

6 3
možnosti
VK

Máte pocit,že si toho někdo všimne.? Nespletl jste si náhodou blog , protože Váš příspěvek je mimo ,,mísu". Pan Šimek je ale tak velkorysý ,že Váš příspěvek ani nesmázne..;-)

0 1
možnosti
LC

Podepisuju co jste napsal. Jako vždy však mám připomínku. Tentokrát k tomu ... Zákon nezákon, smlouva nesmlouva, slib neslib... Nový zákon je přijat ... Tenhle styl je ale přece v naší politice zcela běžný, že "lid" prostřednictvím svých zvolených zástupců změní předchozí zákony/sliby. Mohl bych vám uvést několik příkladů. Třeba jeden, který se dotkl, sice nepopulárních, solárních baronů. Stát jim přislíbil vykupovat 20 let za nějakou cenu elektřinu, kterou vyrobí. Oni tedy investovali do elektráren. V krátké době se ukázalo, že ta výkupní cena je přemrštěná. (Chytřejším to bylo jasné už při schvalování zákona.) Tak se stát rozhodl, že uvalí na ty jejich příjmy/platby čtyřicetiprocentní dodatečnou srážkovou daň. A ač se můžu radovat, že s nimi stát vydrbal, je to správné? A jestliže si odpovíme, že to správné je, pak se nemůžeme divit, že PS přijme zákon o zdanění církevních restitucí. Tak to u nás prostě funguje.

5 1
možnosti

Ano, naši poslanci tvoří zákony, které jsou v rozoru se zákony již fungujícími.

Zákony kolem solárních baronů, to byl podvod pro všechny včetně některých solárních baronů. My obyčejní to zaplatíme jako vždy! :-)

1 1
možnosti
PB

P27e17t64r 44B55u85r65i84a22n

23. 4. 2019 22:56

Souhlas, karma.

3 0
možnosti

Rv Babišovo ANO, Filipova KSČM, Hamáčkova ČSSD a Okamurova SPD jsou pro mne nevolitelné! :-)

6 1
možnosti
PS

P39e10t23r 25S95k23á14c13e18l

23. 4. 2019 23:30

Neuvedl jste i další strany, jejichž chlapci nás za 30 let přivedli tam, kde jsme. Jediné řešení vedoucí ke změnám je, aby všichni šli k volbám a dali hlas jen NEparlamentním stranám. Pokud má někdo jiné zákonné řešení vedoucí k radikálním přeměnám, sem s ním....R^

1 5
možnosti
Foto

R^Myslím, že jste to vystihl velmi dobře. Nazval bych to snahou o uzákoněný podvod. Demokratický stát by neměl zkoušet své občany, jestli po třiceti letech demokratizace chtějí jít znovu cestou s loupežníky v čele a vískat je při tom prstem v drdolu.

8 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,82
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!