Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Karma, naprostý souhlas. Já jsem psala už dávno, že dvojice Zeman - Babiš je přímým ohrožením naší demokracie. Jinak malý dodatek. Jak se ukazuje, tak Bohuslav Sobotka byl proti Hamáčkovi naprostý tvrďas.:-)

9 4
možnosti

Jan Hamáček je schopen větších kompromisů než Bohuslav Sobotka. A proto byl zvolen do čela strany. :-)

0 1
možnosti
RH

Mluvíte mi absolutně z duše. Přesný popis současné situace.

6 0
možnosti
Foto

Autore, obávám se, že roli pánů Babiše a Zemana v pádu ČSSD silně přeceňujete. Ona partaj se do stavu klinické smrti dostala výhradně vlastním přičiněním, tj. neschopností se uvnitř shodnout na čemkoli (pro voliče) podstatném. Navíc pan Hamáček, při vší úctě, rozhodně není osobností, kterou by byl ochoten někdo respektovat. Nestal se předsedou díky tomu, že by byl svými spolustraníky považován za uznávanou vůdčí osobnost s jasně vyhraněnými názory, ale jen díky tomu, že "nejméně vadil" těm v pozadí.

8 2
možnosti

Pokud v poslední větě jste přesvědčen o klientelismu ČSSD, pak z tohoto hlediska by jí nebylo škoda. Nicméně ČSSD je zde již od konce devatenáctého století a pokud se bude více věnovat občanům bez podlézání chudým a více se věnuje stailizaci střední vrstvy, pak tady bezpochyby má své místo.

Zatím to vnímám tak, že Miloš Zeman ČSSD rozdělil do dvou nesmiřitelných frakcí a toto rozdělení systematicky pěstuje stále. Stačí vzpomenout na Lánský puč, jehož aktéři se pokusí ujmout moci v ČSSD po odejití Jana Hamáčka. Tím se samozřejmě klientelismus prohloubí a občan pod falešnými souboji, které tu byly do nedávna, opět bude odsunut na vedlejší kolej.

Čiliže vnímám to svým způsobem opačně než Vy. :-)

7 1
možnosti
Foto

Poněkud jste podlehl masmédiím a přidal se k názoru, že Zeman je všeobjímající démon. Souhlasím s tím, že v současné době si ČSSD vychutnává, ale situaci v které se ocitla si zavinila sama.

Projděte si jen její polistopadové šéfy:

Horák - jako ten kdo stranu vzkřísil byl první a zároveň poslední normální.

Zeman - hypertrofované ego

Špidla - naprostý mimoň nechápající přirozený běh věcí, sociální inženýr a vysoce vzdělaný...blb

Gross - cucák bez životních zkušeností, loutka, kterou vodili ti opravdu mocní

Paroubek - to samé co Zeman na druhou

Sobotka - amorfní ňouma bez názoru a páteře, pokoušející se držet u moci stalinistickými metodami odstraněním názorové opozice

Hamáček - naprostá škoda slov, k jeho prospěchu lze snad jen říci, že zdědil stranu v naprostém rozkladu, která dnes nepředstavuje naprosto nic a nemá žádnou sílu do politických vyjednávání

Zemanovi lze dnes snad vyčíst už jen kopání do politické mrtvoly, ale na stavu v kterém se ČSSD nachází, má pramalou zásluhu.

8 4
možnosti
MS

Souhlas, až na to hodnocení Horáka.Ten byl naprosto mimo polistopadovou realitu, ustrnul někde na úrovni poválečných let. Mimo jiné se "zasloužil" o to, že ČSSD asimilovala reformní komunisty - tzv. "Obrodu" a vyloučila ze svých řad disidenta Rudolfa Battěka, který si v komunistických kriminálech odseděl více let, než Václav Havel a byl to v té době jediný s k u t e č n ý sociální demokrat, na rozdíl od garnitury, která se dostala do čela ČSSD v 90.letech.

2 1
možnosti
PK

ČSSD může, alespoň podle mne, zachránit pouze jedno... abdikace vedení a její náhrada těmi, co "pod vlajkou ČSSD" úspěšně vedou obce... Já osobně žiji v obci, kde při posledních obecních volbách získala ČSSD nadpoloviční většinu... a důvod? Poslední volební období, kdy byly splaceny dluhy za nové rozvody tepla vedla s vyrovnaným rozpočtem a také mnohá obecní rozhodnutí by vládní ČSSD smetla jako asociální, ne-li rasistická... Otázkou ale je, zda toho současné vedení ČSSD je schopno...

2 0
možnosti

Váš návrh by normálně mohl fungovat, ale v ČSSD je situace abnormální. Jsou zde dvě křídla: Na Zemanovi závislé křídlo a Hamáčkovo na Zemanovi nezávislé křídlo. Když skončí svobodné křídlo Hamáčkovo, zůstane jen Zemanova fangle. A tu občané volit nebudou. Ta se už zjevně proflákla dosti! :-)

2 1
možnosti
Foto

Opozice vyvolala hlasování o nedůvěře, aby pomohla KSČM a ČSSD. ČSSD si bohužel ukousla velké sousto a narazila. Zeman ještě umí počítat - poslanci budou v demisi a vláda pojede dál. Iniciovat další vyslovení nedůvěry - můžou, ale vláda pojede dál. Rozpustit sněmovnu - neseženou 3/5 poslanců a vláda pojede dál. Jediné, co by snad šlo, je rozpustit sněmovnu z důvodu, že přeruší zasedání po dobu delší, než je přípustné (tj. 120 dní) a to by museli nejdřív vyměnit předsedu sněmovny a místopředsedy. Dost velká schizofrenie.:-/

0 2
možnosti

Nerozumím Vám! Opozice určitě nepomáhá ani ČSSD ani komunistům! :-)

1 2
možnosti

Tak, vážení, je to tak! Zeman se Hamáčkovi vysmál, že Staňka neodvolá. A Babiš již předtím řekl, že Zemana k ústavnímu soudu nedá. Co z toho plyne: ČSSD končí!

6 1
možnosti
AR

Po neúspěchu v parlamentních volbách 2017 si socdemáci zvolili nové vedení a to odvrhlo sliby voličům, že nepodpoří nijak vládu v níž by byl trestně vyšetřovaný Babiš. Naopak ještě byli ochotni být účastní v takové vládě. A tím vlezli do pěkného bahna. Babiš chytře jim už v Sobotkové vládě vyzobával lákavé body programu a vydával to za dílo svého ANO. Teď se neděje nic jiného. Za toto už zaplatili ve volbách do europarlamentu. No a Zeman je chce mít jako poslušného psíčka. Teď uvidíme jaké je odhodlání strany postavit se vzpřímeně a neohnutě!!

10 1
možnosti

Nezdá se mi, že by Zeman chtěl poslušného psíčka. Ano, má v ČSSD svoje lidi, kteří se již dříve pokusili o Lánský puč, ale moc by mne překvapilo, kdyby mu o ně šlo. Miloš Zeman se prostě mstí svojí straně, která ho kdysi neprosadila za prezidenta. :-)

3 1
možnosti
VV

Divite se?

Diky CSSD prohral s Vaclavem Klausem a odesel trucovat na Vysocinu. A Milous Zeman nezapomina.

Nikdy.

5 1
možnosti
Foto

Jedinou alternativou, když ODS odmítla, ke koalici ANO-ČSSD byla koalice ANO-SPD. Vám by se zamlouvala lépe?

Mat si teď dala ČSSD sama tím, že Staňka vyhodila z okna.

6 6
možnosti
PK

Pokud se nemýlím, tak koalice ANO-SPD by se neobešla bez podpory KSČM... a ta již dost výrazně "vystrkuje drábky" ač není vládní stranou... Jak by pan Babiš vysvětlil svým voličům tuto "koalici", to nevím, ale domnívám se, že by to hnutí ANO "zlámalo vaz"

1 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,05
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!