Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TG

Pan Šimek propaguje liberální demokracii, protože ta „ prostá”, bez přívlastků by v žádném případě nepřipustila otevřít Evropu pro muslimskou devastaci a zkázu naší kultury. Ale pan Šimek je zkratka liberál... Snad by nám nevzdělaným měl ještě určit, koho z „bruselské pětky” volit....;-)

4 2
možnosti

Mnozí z vás tady žijete zvenčí imputovanou ideologií, která je zrůdná.

"Prostá demokracie bez přívlastků by v žádném případě nepřipustila otevřít Evropu pro muslimskou devastaci a zkázu naší kultury". To jistě i sám uznáte, že jste to poněkud ideologicky přehnal!

Liberální demokracie se svobodou pro každého občana, nemá s přílivem muslimů nic společného!

Doporučuji více svobodného myšlení než jakékoliv ideologie!

:-)

0 3
možnosti
Foto

Demokracie je v první řadě politický a společenský ideál. Jako taková je nesena dvěma ústředními koncepty svobody a rovnosti. Demokratická svoboda znamená možnost, aby každý jedinec mohl rozhodovat o sobě, aby původcem veškerých omezení byl výhradně on sám. Demokracie součástí křesťanského duchovního dědictví. . Od svých řeckých počátků je chápána jako vláda lidu. Demokracie je „vládou lidu, prostřednictvím lidu a pro lid“. Demokratický způsob vlády je myslitelný jen jako vláda většiny. Demokracie tohle řeší institucí zastupitelství.

Ta znamená, že lid nevládne přímo, ale deleguje svou moc na své zástupce. Zastupitelské demokracie jsou po technické stránce vládou menšiny, jakousi „oligarchií“ faktických vládců. Co z těchto vlád menšin činí demokracii, je odpovědnost vládnoucích lidu, daná možností být v příštích volbách vystřídán.

0 1
možnosti

Už jsem málem klepnul plus kvůli prvnímu odstavci! Ale s druhým odstavcem mám problém, proto si ho dovolím modifikovat. Občané si svobodně zvolí své politické zástupce podle většinového přesvědčení. Tato vybraná politická reprezentace pak slouží všem občanům. Tak je to v liberální demokracii, ve které je zachována občanská svoboda pro všechny.

Bohužel oligarchickou demokracii mnozí z nás sjednocují s pojmem liberální demokracie, ač v tomto případě je jakási vyjimečná svoboda pro oligarchy a vyjimečné omezení pro ostatní občany! To považuji za moudré rozlišovat!

:-)

0 1
možnosti
PC

Chraň nás Bůh před takovými "demokraty", jakým je autor blogu. Ten každého, kdo výslovně nesouhlasí s jeho nazory, označí za hlupáka a trolla s postkomunistických myšlením.

10 2
možnosti
PC

* postkomunistickým

0 0
možnosti
PK

Proč pane autore demokracie s přívlastkem, mě stačí jen ten pojem demokracie a když už, tak parlamentní demokracie.

Demokracie ...to je přece vláda většiny, která zejména respektuje celek a adekvátně další různé menšiny. Co vám na této formulací vadí?

Liberální demokracie..to je vláda společenství menšin a absolutně bez respektu k celku, jehož jsou součástí, což znamená fakticky odklon od pojetí demokracie jako vlády se souhlasem voličů.

Naštěstí se zdá, že lidé již začínají chápat že to, jak už zde někdo psal, že se to s demokracií a liberální demokracií má obdobně jako s demokracií a „lidovou demokracií“.

Začínají si uvědomovat, že je pojem liberální demokracie eufemisticky znějící zástěrkou pro velmi netolerantní nadvládu levicových progresivistů nad celou společností a pro snahu o vyřazení možnosti, jak tento systém demokratickými prostředky změnit.

6 1
možnosti

Váš problém jsem tu řešil již nejméně třikrát!

K pochopení problému je třeba méně ideologie a více vlastního myšlení!

Pokud se "liberální demokraté" nechovají liberálně, nejsou liberální demokraté! To je zneužití pojmu! Liberální demokracie je ve skutečnosti zárukou svobody pro každého občana.

Píšete, že demokracie je vláda většiny. Ale ta většina by měla společnost vést vd svobodě a nikoliv ji ovládat ke svému politickému byznysu. To je přechod k demokracii oligarchické, kde už není místo pro svobodu všech občanů!

Pokud vnímáte liberální demokracii jako ovládnutí většiny sjednocenými menšinami, pak se nedivím, že liberální demokracii odmítáte.

:-)

0 1
možnosti
Foto

Říká se, že demokracie je nejhorší způsob vlády, s výjimkou všech ostatních, které jsme vyzkoušeli.

Winston Churchill

4 0
možnosti

A to je dostatečný důvod bránit liberální demokracii se svobodou pro občany vůči všem oligarchům, antidemokratům, hlupákům a lhostejným lidem! :-)

1 5
možnosti
Foto

Já znám jednu demokracii, ale co je liberální demokracie parně pátrám. Já osobně jsem pro demokracii bez přívlastků.RvRv

5 1
možnosti

To je nejlepší cesta, jak o demokracii přijít!

Já rozlišuji liberální demokracii, ve které je každý občan svobodný, oligarchickou demokracii, ve které jsou opravdu svobodní jen oligarchové, a autoritativní demokracii, kde kromě vůdce není svobodný nikdo! Proto se nevzdávám pojmu liberální demokracie, protože chci svobodnou demokracii pro všechny! To jedině je skutečná demokracie! Demokracie bez svobody občana není demokracie! Proto liberální demokracie!

:-)

0 2
možnosti
Foto

Pane Šimku, buď jste tak naivní, anebo se mýlíte. Většina těch, co jdou do voleb, - a chtějí být zvolení i do P, jde jen o jedno. Dostat se k moci - nehledě jakým způsobem. Bohužel. Havlova "pravda a láska" je již jen neustále omílaný slogan, vyprázdněné klišé. Stačí si všimnout, jak se někteří vyznavači té pravdy a lásky chovají - jak hovoří. Režisér Hřebejk aspol. Opravdu smutné zjištění. Kdysi jsem bohužel také bohužel věřila. Rv

3 2
možnosti
Foto

Všechny volby i revoluce jsou vždy zneužití davu k prospěchu těch nejvylhanějších. Ona i Havlova Pravda i láska znělo falešně.

0 4
možnosti
Foto

A co byste nám do voleb poradil, pane doktore? Z těch, co jsou dnes v PČR zastoupeni už dávno za demokracii nikdo nezápasí, maximálně tak o své koryto, nebo podlézá cizím zájmům.

2 1
možnosti
OU
PK

Opoziční smlouva jako stěr rozdílů mezi pravicí a levicí je to s čím bezvýhradně souhlasím. LD v podání světa to není dobrý obraz, proberte se , pochod k demokracii je lepší volba. Obávám se, že žijete ve velkých iluzích, když se domníváte, že volby vaše přání splní.

2 1
možnosti

Imputujete mi iluze, kterými netrpím! Ale to je častá forma dehonestace dnes! :-)

0 0
možnosti
JL

Liberální demokracie to mi připomíná vítání muslimů.

7 2
možnosti

To je hodně veliká zkratka. A není pravdivá! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,76
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!