Diskuse

Důsledek voleb

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RG

R67e11n54é 34G92u87r48a61l

6. 10. 2021 13:39

Ač oligarchii v žádném případě ne, pak liberální demokracii tak, jak ji představují Piráti se Spolu - to už vůbec ne!

Škoda Starostů, ve spojení s Piráty jsou pro mě nevolitelní. A tak letos vážně těžká volba - hodím to některé z malých stran. Nedopadne-li to a nedostanou se tam, snad budou mít alespoň nějaký kačky na další činnost.

8 1
možnosti
PK

Starostové to ovšem nyní řeší doporučeními k zakroužkování jejich poslanců...

3 0
možnosti
Foto

Pane Šimku. Nejspíš můj příspěvek zase označíte toliko za trolling. Prostě Vám zase bude až příliš proti srsti, a budete se ohánět ,,smysluplnou" diskuzí, ergo na těchto stránkách. Ale budiž. Jednak, nelze se vrátit k tomu, co zde od dob tzv. sametu ve skutečnosti nikdy nebylo. O chiméře dobra a spravedlnosti pro všechny pak až zbytečno se vyjadřovat. Stejně tak jako očekávat jakoukoli zásad. změnu. Atˇ volby dopadnou jakkoli, zůstává toliko jediné. Zachovat systém v chodu. A to je až limitou, atˇ se domnělého kormidla chopí kdokoli. I proto, že ČR není oázou v poušti, v které by se mohl stát jeden náčelník v čele jednoho kmene absolut. pánem!

3 1
možnosti
Foto

P.S.: pro ,,jasnozřivé". Nezmińuji dobu před tzv. samtem, neb tam šlo o čistě kom systém, a k tomu by se snad nikdo soudný nechtěl vracet, natož já;-)

2 0
možnosti
JK

Jistě máte pravdu, ale je nutné přiznat realitu. Babiš má své tvrdé voličské křídlo to dělá 60% z jeho voličů, opravdu hodně, tihle ho budou volit i kdyby seděl za mřížemi za vraždu. Žádná kauza s nimi nehne, jen potřebují jednoduché vysvětlení, většinou stačí jednoslovné "kampááň", "účelovkáá" a "antibaííš". 3 a dost, nelze jádro zbytečně zatěžovat. Ani mezinárodní megaprůšvih s nimi nehne i když je evidentní, že zde už jednoslovná výmluva nestačí, ale než se to jádru rozleží, tak budou volby. Pak tu má těch 40% mimo jádro, tihle klidně odejdou, když budou mít kam. Babiš, teda jeho královsky placený PR tým, pro ně založil ANO Béčkovou policejní stranu včele s pomocným specialistou na pokládání vlád. Taky nejspíš může zlákat Tomio a jiné divnostrany. Tito zdrhající voliči ANO už neunáší tu hromadu megaprůšvihů a vědí, že takovým hlasem se chlubit nikde nemohou. V žádném případě s nimi nelze počítat v řadách demokratických stran, teda pokud se takový hrdina najde, tak mu políbím obě ... tváře.:-)

Takže na koho můžeme vlastně apelovat, no přece na dvě skutečně velké skupiny oprávněných voličů.

1) Nerozhodnutí voliči - tady je úspěšnost téměř jistá, jen to do voleb nějak nepokadit. Babiš to permanentními průšvihy s mezinárodním završením v Pandora papers a kamarádským objímáním (ÚnL) s fanatickým odpíračem Benešových dekretů definitivně zabil. Tahle přemýšlející část voličstva většinou netíhne k extrému a snaží se poskládat fakta. Taky je zde menší část, která se rozhodne (zpravidla mezi dvěma) až za plentou. Nebo znechuceně zůstanou doma a za to mohou hodně ta šílená show na obrazovkách, všichni hrají divadlo pro své voliče (nic jiného jim nezbývá) a dohromady to vypadá jak představení šílenců.

2) Ti co volit nechtějí - mají mnoho důvodů a kdo je přesvědčí, tutově vyhraje volby, je jich totiž cca 50- 60%. Stačí získat jen 10% z nich a není na to jen jeden recept.

1 0
možnosti

Děkuji za diskusi! Já už mlčím a jen čekám výsledek. Myslící lidé se plně angažovali na všech frontách, aby zvítězil rozum a budoucnost Česka. Obdivuji se všem aktivním! Ale jestli to převálcuje hlupáky, si nejsem jist. Doufám v to a čekám! :-)

0 0
možnosti
LH

Musím volit ty a ty aby byl ráj na zemi - tak už vím jak to asi bylo v roce 47;-D

4 2
možnosti
JL

No právě - vtip je v tom, že nás čeká Zelená revoluce a nikdo neví, co to bude znamenat za 5, 10 let. Nobody.

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,53
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!