Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Možná by si pan doktor mohl nastavit zrcadlo a položit si otázku. Kohopak jsem volil v posledních a těch předchozích volbách..?

A pokud jsem svojí volbou zvolil chamraď, co opět poškodila tento stát, pak se přeci nemohu divit...

1 2
možnosti

Jenže ono není koho volit. Buď větší či menší zlo. Neviděl jsem větší stranu s reálným programem, který by problém zdravotnictví řešil.

2 1
možnosti

Co se může stát, když do systému českého zdravotnictví přidáte 500000 pacientů bez pojištění? Stačí se zeptat kohokoliv na ulici. Na to nemusíte být ani ekonom.

7 3
možnosti
JP

My to zvládnem! Koukněte západním směrem jak to tam zvládají. Brzy i u nás.

2 1
možnosti
MC

Až nebudete mít takovou soudružskou hyenu v ČLK v podobě pana Milana Kubka, tak Vám možná i někdo uvěří.

5 3
možnosti
DM

Pan Šimek evidentně nemá ani ponětí o lékařských platech, když se mu jeví průměrných 103 000 Kč p.m. málo. Navíc při směšném českém 15%-ním zdanění....

2 2
možnosti

Lékaři dostávají průměrnou mzdu? To musíte být, či jste byl hodně špatný lékař. Lékaři mají průměrný plat přes 100 tisíc, což rozhodně průměrný plat ve státě není. Naopak, nenažranost lékařů nezná mezí a to pominu pominutý návrh na rentu. Pojišťovny nemají žádné své peníze, ale jen peníze svých plátců, čili lidí.....chlape, Vy jste mimo realitu. My si tu péči platíme!!! Ano, zbytečně moc pojišťoven apod. Změny to rozhodně chce, ale lékařům jde pouze o prachy....

7 2
možnosti
DN

Špatně .... Tento plat je počítán i s placením prescasove práce. Je to obratná manipulace vlády.

Počítejte:

Denní práce za týden :

5x8hod =40hod

Prescas: 2x do tydne( mladí lékaři slouží i více) :

2x16hod=32hod

Přesčasová práce je jako druhé zaměstnání.

Je to plat za dva úvazky.

Lékaři stráví v nemocnici dvojnásobek pracovní doby co běžný občan.

A už to nechtějí.

A vláda jim chtěla ještě práci navýšit.

6 1
možnosti
Foto

Když začnu porovnávat, jakou odpovědnost mají vedle lékařů naši zákonodárci a vládní činitelé a kolik za to berou peněz, otevírá se mi bez uzardění sama od sebe v kapse kudla.

2 5
možnosti

Jakou maji zodpovednost? Kolik lidi zaluje lekare? Zda se mi, ze krom do oci bijicich selhani ji maji jen moralni. To rikam jako clovek, kteremu dva lekari poskodili zdravi. Nevolam po lynchy. Jen oponuji

Zaklinani se platem politiku je trapne

8 5
možnosti
PK

Pan doktor má od začátku mantru - přirozené vztahy. Co to je? Já to chápu možná špatně - lidé budou za vše platit a lékaři hodně vydělají . Podotýkám, dobrým nezávidím, manželka pracovala celý život jako lékařka. Ale i pravicoví odborníci říkají - organizovat u nás zdravotnictví tak že zruším dnešní odvody a vše bude cash nebo soukromé pojištění je iluze.

7 1
možnosti

Ano! Přirozené je, že za zdravotní zisk zaplatíte. Když za zdravotní péči nezaplatíte, pak si toho prostě nevážíte a zneužíváte zdravotní péči! To je realita se všemi vážnými důsledky, které většinu z vás nezajímají! Za zdravotní péči nemohu platit miliony korun! Ale mohu platit adekvátní peníze a zbytek náročné platby budou přes pojištění. Požadovat totální platby cash je podvod na občanech! To by nikdy nefungovalo!

0 1
možnosti
Foto

Tak černě bych to s naším zdravotnictvím neviděl. Osobní zkušenosti mám jen dobré. Politici s Klausem a Havlem v čele promeškali příležitost krátce po pádu socialismu. Tehdy byla společnost ochotná k obětem položených k oltáři vysněného nového režimu. Za dvacet let už odmítla i dá se říci směšný příspěvek 100 Kč k nákladům pobytu v nemocnici. Na dobré se rychle zvyká a těžko se to opouští.

6 0
možnosti
JP

Až na to, že tu 100,- Kč platili i lidi v umělém spánku a na umělé výživě, a kdyby se lid nebouřil, tak i plně kojení novorozenci, kterým to bylo později "milostivě" odpuštěno.

0 5
možnosti
JP

Je to hnus, že slabý Fiala ustoupil lékařským odborům. Vrcholem nehoráznosti je požadavek na výsluhy. Stav je čím dál méně únosný. Platíme stále víc, čekárny poloprázdné ale objednací doby

dosahují neúnosných délek.

11 4
možnosti

Co jsme si zvolili po Listopadu, to máme! Lékaři marně poukazovali na to, co dnes vnímáme již reálně!

0 2
možnosti
LH

Znovu ... zdravotní péče není bezplatná.... každý měsíc odvádíme velmi pěknou částku + zaměstnavatel...že to pane doktore nechápete je smutné...

18 8
možnosti
MB

To ovsem zdaleka nestaci. Jenomze priplacet nikdo nechce a socani na tom - mimo jine, jako treba bezplatne skolstvi - stavi svoji politiku a ziskavaji tim volebni hlasy tech jednodussich ...

9 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!