Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vyrozuměl jsem, že by to chtělo změnu systému. Aby se lidem nechaly peníze, které nyní platí  na tzv. zdravotní pojištění, a ?... co dál, to není jasné. Změna systému je neprůchodná, protože jsou lidé zvyklí na stávající. Chtěli by ho jen vylepšovat a nevidí, že to nikam nevede - že se to nedá vylepšit.

V podstatě jde o to, nakolik do zdravotní péče má zasahovat stát. Obávám se, že ani pohled na systémy v cizině nebude nijak inspirativní. Lékaři nejsou "pauperizováni", neznám žádného, který by tak vypadal.

0 0
možnosti

Ano, chtělo by to skutečnou reformu zdravotnictví. Ne pouhé kosmetické úpravy stávajícího systému, který ústí do nedostupnosti kvalitní zdravotní péče, protože kvalitní zdravotnictví zadarmo je protimluv. Neexistuje!

Současný systém nemůžeš změnit revolučním zlomem. To způsobíš jen džungli. 

Ke stávajícímu systému financování zdravotnictví cestou veřejnoprávního pseudopojištění musíš nejprve umožnit způsob financování přes přirozené vztahy, svobodu lékaře léčit a osobní odpovědnost pacienta za proplacení zdravotní péče. Potřebuješ ke stávajícímu systému umožnit paralelně sice též sociální systém, ale postavený na přirozených vztazích, tak aby si občané mohli mezi nimi vybrat. Do několika let systém současný zjevně zanikne, když občané pocítí výhody nového systému financování.

Současný systém je dnes plně v rukou našich politiků, v rukou státu, který zde hospodaří stejně jako hospodařil a prohospodařil naše důchody. A to říkáš správně, že by nemělo být. Ale zatím nevidím cestu ven, dokud si budou naši "pravicoví" politici libovat v levičáckém sociálním inženýrství.

0 0
možnosti
Foto

Vy samozřejmě svobodu máte, neotravujte pojišťovnu a nechte si platit na dřevo.

0 2
možnosti

Vnímám Tvoje vyjádření jako cynický nebo ignorantský výrok.

Je zde příliš málo bohatců, kteří jsou schopni na své zdraví platit dvakrát! Jednou státu a podruhé lékaři!

1 0
možnosti

J53a44r21a 18R22a51n76k

25. 4. 2015 6:59

R^dospivala jsem mimo CSR a diky praci ve stejnem "fochu" mam i vedomosti o cenach, proto mi stale neni jasne, proc si nekteri stezuji.....na to mam pouze jednu odpoved "za malo penez malo muziky", pokud si to vlada a hlavne lide neuvedomi, nema ceske zdravotnictvi nadeji. Lekari a zdravotni sestry budou odchazet za lepsimi podminkami.

1 0
možnosti

Ano! Současná destrukce našeho zdravotnictví našimi politiky nejen pauperizací lékařů, ale i rozvratem vzdělávání lékařů, je pro mne nepochopitelná. Důsledky jsou již vnímavým občanům dávno zjevné. Kvalitní lékaře vyháníme ze země a nekvalitní hledáme po světě. Zhoubné je i vnímání medicíny našimi politiky, kteří jsou přesvědčeni, že vzdělané lékaře nahradí kdokoliv...

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,57
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!