Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zmatek a rozpory ve zdravotnictví zjitřeny, půda pro zásadní reformy připravována, jde jen o to, zda nebude blížená k americké verzi soukromého systému včetně pojišťovnictví.

0 1
možnosti

Ani bych se tomu nedivila

0 1
možnosti

Přeposílám odkaz na příspěvěk pana doktora Hnízdila. Není lékař jako lékař. Současným všehoschopným neschopným vládním amatérům zákoník práce také nic neříká a co nasypou do kapes lékařů, někomu zůstane za nehty, seberou nám všem ostatním. Uklízečka ve špitále a kuchařka ve školní kuchyni chce určitě také přidat. Nenažranost.

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/jan-hnizdil-skandalni-odhaleni-lekari-jsou-jenom-lidi/

0 3
možnosti

ale zdravotni pece neni bezplatna, ja na ni treba platim pomerne dost kazdy mesic

6 0
možnosti

A kolik platíte do rukou lékařů cash? Kam mizí ty Vaše peníze, když ve zdravotní péči nejsou?

2 1
možnosti

Problém bude taky v počtech nemocnic , protože máme více lékařů než v Německu na hlavu. Tak že to znamená že u nás v menších nemocnicích sice dělá mladý lékař přesčasy aby si vydělal ale asi nebude tak vytížen jako jako jeho kolega v Německu.

1 1
možnosti

nebo je vytizen cinnostmi, ktere za nej v Nemecku resi jini (nebo se v Nemecku vubec nedelaji)

5 0
možnosti

Prosím vás nelžete a zjistěte si kolik je průměrný plat a jaké jsou nástupní platy před atestací.

Jsem na straně lékařů a nějaký čas jsem pracoval v zahraničí, ale vaši aktivistickou noticku neberu. Všude ve světě pracují lékaři tak jak je třeba, většinou asi za vyšší mzdu. U nás si jako přilepšení k platu "vykecali" možnost přesčasů, často nočních kde ve skutečnosti mají jen pohotovost s možností spánku ale ze zcela neracionálních důvodů nejsou doma (jak to je běžné v zahraničí), ale v nemocnici za plný plat s příplatky. Nyní si už více cení volný čas než peníze, tak nechtějí sloužit více. Souhlas, asi bych se choval podobně jako většina z nich. Asi by se měl změnit celý systém, například jak navrhuje dr. Šmucler zavedením trojsměnného provozu (kde je to třeba) a odstraněním zbytných přesčasů.

4 4
možnosti

Platba za normálně odpracované hodiny bez přesčasů je pouze 40.000,-Kč. Vám se to zdá být moc?

2 4
možnosti

Asi jste měl vždycky kliku, že se k Vám lékaři (možná jako ke kolegovi) chovali s respektem jako k lidské bytosti. Já mám naprosto opačné zkušenosti (i když pravda, výjimky se občas našly). Včetně v rychlosti nesprávně stanovené diagnózy, aby se "pan doktor" obtížného hmyzu rychle zbavil:-/ (Odpovědnost samozřejmě nenese za nic).

1 1
možnosti

Lékař vždy nese odpovědnost za kvalitu své ordinace! Nese odpovědnost i při stanovení špatné diagnózy!

0 1
možnosti

O21t19a40k43a47r 43D90e23y20l

10. 12. 2023 19:15

Z článku a z diskuze k němu je jasné

1. žádná reforma nebude

2. žádnou reformu si ani nezasloužíme.

3 1
možnosti

Toť prosté! Nebudou adekvátní podmínky pro lékaře, nebudou lékaři. Nebudou adekvátní podmínky pro zdravotní sestry, nebudou zdravotní sestry!

2 3
možnosti
Foto

Připomínám, že svého času celkem rozumné a zanedbatelné regulační poplatky ve zdravotnictví, prohráli těm co je zavedli volby. Občané si nutnost reformy nedají vysvětlit. Zdravotnictví se bude muset zhroutit a následně dojde k oddělení péče placené z pojištění a plnohodnotné péče placené z dobrovolného připojištění.

14 0
možnosti

Máte bohužel pravdu, milí spoluobčané dělají všechno pro to, aby to tak dopadlo...

6 1
možnosti

Na Ukrajinu máme peníze hned.

4 9
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,50
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!